Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Je to nepříjemné! V jeho byznysu jedou i moji známí! Hašek o Sýkorovi, který dluží miliony

    Jejich životy jsou si v mnohém podobné. Oba patří mezi ikony pardubického hokeje, slavili velké úspěchy s reprezentací a po kariéře se s velkými ambicemi vrhli do nevyzpytatelných vod byznysu. Zatímco Dominik Hašek (58) se nedávno nechal slyšet, že jeho firma po těžkých začátcích konečně roste, bývalý hokejový obránce Michal Sýkora (49) zažívá pravý opak. Zpočátku měl pocit, že narazil na zlatou žílu, ale teď létá v obřím průšvihu. Přišel o dva domy a má dlužit sto milionů korun. Mezi věřiteli je i několik slavných sportovců. „Do jeho podnikání je zainteresováno několik mých známých,“ prozradil Expresu legendární Dominátor, který nám řekl, co si o Sýkorově situaci myslí.

    Bývalý hokejový obránce Michal Sýkora, který má na kontě dvě zlaté medaile ze světových šampionátů a s pražskou Spartou vybojoval ligový titul, začal po kariéře podnikat se zlatem. Ještě v roce 2016 si Sýkora pochvaloval, jak všechno šlape, a plánoval rozsáhlou expanzi svých firem.

    „Vedle prodeje investičního zlata mapujeme další služby, jako je prodej zlatých slitků nebo různé finanční produkty bázované na zlatě. A když se podíváme na zájem, je jednoznačně rostoucí,“ řekl Sýkora pro týdeník Euro.

    Před pár dny ale deník Blesk upozornil na to, že se hokejista dostal do velkých finančních problémů. Sýkora měl přijít o sto milionů korun, dva domy a nespočet přátel, kteří ho nyní ženou před soud.

    Sýkora dluží miliony mnoha slavným sportovcům, kteří jeho byznysu zpočátku věřili. Do jeho podnikání investovali nemalé peníze například David Lafata, Vladimír Růžička nebo Jiří Tlustý. Poslední dva jmenované jsme oslovili s žádostí o vyjádření.

    „Nebudu se k tomu určitě vyjadřovat, není to starost žádného deníku. Je to smutný příběh a ptejte se na to jen Michala,“ sdělil redaktorovi Expresu Jiří Tlustý.

    „Nezlobte se, ale nic k tomu říkat nebudu,“ reagoval Růžička.

    Michal Sýkora

    O názor na situaci, v níž se ocitl Michal Sýkora, se s redaktorem Expresu podělil také fenomenální hokejový brankář Dominik Hašek, který moc dobře ví, jak obtížné je se prosadit coby byznysmen.

    „Michala znám z Pardubic. Myslím, že jsme se potkali i v reprezentaci. O jeho byznysu podrobnosti nemám, nebyl jsem v tom nijak zainteresovaný, ale někteří lidé z mého okolí ano,“ přiznal nám Dominátor, jehož celá věc pochopitelně velmi mrzí.

    „Je to nepříjemná situace. Znám se dobře s Michalovým bratrem Petrem. S Michalem teď ale v kontaktu nejsem, nemám na něj ani číslo,“ dodal Dominik Hašek, který už nějakou dobu obchoduje s nápoji Smarty.

    Dominik Hašek

    Sýkorův kamarád: Vězení ho nemine! Nejlepší by bylo, kdyby si to šel hodit

    Co se týče Sýkorova byznysu se zlatem, Expresu se nedávno podařilo získat exkluzivní svědectví známého českého sportovce, kterému hokejista dluží nemalé peníze. Pod zárukou anonymity se tento muž rozhodl odvyprávět svůj příběh, který by mohl z fleku sloužit jako odstrašující případ pro nezkušené investory.

    „Zpočátku jsme všichni Michala obdivovali, že z ničeho vybudoval stamilionový byznys. Točily se tam opravdu velké peníze. Roli hrálo asi i to, že se o něm všude psalo jako o skvělém investorovi, dokonce i ve Forbesu, takže jsme do toho šli. Nikdo nám nedržel pistoli u hlavy, abychom mu dali peníze. Vypadalo to jako skvělá investice, než si pořídil tu druhou firmu. Pak to začalo jít z kopce,“ uvedl pro Expres.cz elitní český sportovec, který si nepřál být jmenován.

    „Všichni jsme to dali právníkům, ale co si na něm vezmeme? Nic! Vím, že to zní hnusně, ale asi by bylo nejlepší, kdyby si to šel hodit. Vězení neunikne, je v insolvenci, spíše si hodí provaz. Jestli si někde neulil něco bokem, je fakt blbý. Podle mě to od něj nebyla levárna, myslel to asi dobře, ale pak se mu to vymklo z rukou. Chudák jeho mladší brácha Petr, on za nic nemůže, a přesto za ním chodí lidé, aby jim vrátil peníze. Michal dopadne hodně špatně,“ pokračuje bývalý kamarád Michala Sýkory.

    Celý rozhovor si můžete přečíst ZDE.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 pátek 9. června 2023. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      19
    • Tvl
      8
    • Trapas
      5
    • Super
      4
    • Cože
      3
    • Sladký
      2