Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Exkluzivní svědectví hokejisty, kterému dluží Sýkora: Měl by si to hodit, kriminál ho nemine!

    Dvojnásobný mistr světa a extraligový šampion s pražskou Spartou Michal Sýkora (49) lítá v obřím maléru. Bývalý hokejový obránce krutě doplatil na byznys se zlatem. Přišel o 100 milionů korun, dva domy a nespočet přátel, kteří ho nyní ženou před soud. Nemalé peníze někdejší reprezentant dluží mnoha slavným sportovcům. Jeden z nich nyní exkluzivně pod zárukou anonymity promluvil pro Expres.cz. Redaktorům detailně vysvětlil, proč se do byznysu nechal zlanařit. „Nejdříve jsme ho všichni obdivovali, ale pak to šlo z kopce. Zní to hnusně, ale nejlepší by bylo, kdyby si to šel hodit,“ tvrdí známý český hokejista, který si nepřál být jmenován.

    Hokejová veřejnost sleduje další velmi smutný příběh bývalého reprezentanta, který se po ukončení hráčské kariéry s velkými ambicemi vrhl do vod byznysu a brzy skončil v milionových dluzích. Ještě v roce 2016 si přitom Michal Sýkora v rozhovoru pro týdeník Euro pochvaloval, jak se mu skvěle daří.

    „Vedle prodeje investičního zlata mapujeme další služby, jako je prodej zlatých slitků nebo různé finanční produkty bázované na zlatě. A když se podíváme na zájem, je jednoznačně rostoucí,“ tvrdil Sýkora, jehož firmy The Golden Investment a MPM Invest měly zpočátku obrat v řádu stamilionů.

    Deník Blesk před pár dny upozornil na to, že se nezkušený podnikatel Sýkora dostal do obřích problémů. Podle zápisu soudu měl přijít o 100 milionů korun a dva domy.

    Do jeho podnikání investovali miliony hvězdní čeští sportovci, jako je například David Lafata, Vladimír Růžička či Jiří Tlustý. Všichni pochopitelně své peníze chtějí zpět a ženou Sýkoru před soud.

    „Nebudu se k tomu určitě vyjadřovat, není to starost žádného deníku. Je to smutný příběh a ptejte se na to jen Michala,“ sdělil redaktorovi Expresu Jiří Tlustý.

    „Nezlobte se, ale nic k tomu říkat nebudu,“ reagoval Růžička.

    Michal Sýkora

    Zpočátku jsme ho obdivovali, nikdo nám nedržel pistoli u hlavy

    Redaktorům Expresu se nyní podařilo získat exkluzivní svědectví známého hokejisty, jemuž Sýkora také dluží nemalé peníze. Pod zárukou anonymity se rozhodl odvyprávět svůj příběh, který by mohl z fleku sloužit jako odstrašující případ pro nezkušené investory.

    „Zpočátku jsme všichni Michala obdivovali, že z ničeho vybudoval stamilionový byznys. Točily se tam opravdu velké peníze. Roli hrálo asi i to, že se o něm všude psalo jako o skvělém investorovi, dokonce i ve Forbesu, takže jsme do toho šli,“ vzpomíná elitní sportovec, který si z pochopitelných důvodů nepřál být jmenován.

    „Nikdo nám nedržel pistoli u hlavy, abychom mu dali peníze. Vypadalo to jako skvělá investice, než si pořídil tu druhou firmu. Pak to začalo jít z kopce,“ pokračuje Expresem oslovený muž.

    Michal Sýkora

    Nejlepší by bylo, kdyby si to šel hodit. Kriminál ho nemine!

    Lidem, kteří do Sýkorova byznysu investovali, přestaly zčistajasna chodit peníze.

    „Nejprve chodily nepravidelně, pak vůbec. Já Michalovi zavolal jako kamarád, který se s ním nemaže. Zeptal jsem se ho, jestli mu mám přijet přerazit nohy, abych dostal své peníze. On mi pak začal něco posílat, zhruba před čtyřmi měsíci přišla poslední platba. Naštěstí jsem nezahučel tolik jako Červas (Roman Červenka, pozn. red.). Mě by doma asi nepochválili, kdybych přišel o 25 milionů,“ dodává sportovec, který stejně jako mnoho dalších řeší Michala Sýkoru se svými právníky.

    „Všichni jsme to dali právníkům, ale co si na něm vezmeme? Nic! Vím, že to zní hnusně, ale asi by bylo nejlepší, kdyby si to šel hodit,“ šokuje bývalý kamarád Michala Sýkory.

    „Vězení neunikne, je v insolvenci, spíše si hodí provaz. Jestli si někde neulil něco bokem, je fakt blbý. Podle mě to od něj nebyla levárna, myslel to asi dobře, ale pak se mu to vymklo z rukou. Chudák jeho mladší brácha Petr, on za nic nemůže, a přesto za ním chodí lidé, aby jim vrátil peníze. Michal dopadne hodně špatně,“ odhaduje český hokejista.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:32 středa 7. června 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      44
    • Super
      23
    • Tvl
      21
    • Haha
      17
    • Cože
      14
    • Sladký
      11
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...