Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Fenin: Jezdím v autě po rodičích, ale mám dobré investice! Jako Řepka nedopadne

    O fotbalových hvězdičkách se dobře ví, že co se týče finanční gramotnosti, pánbůh je moc neobdařil. Existuje nespočet skvělých hráčů, kteří vydělávali miliony, ale kvůli svému chování po ukončení kariéry vyhlásili bankrot. Někteří propadli gamblingu a nechali se živit od své partnerky. Sígr Martin Fenin (33) je jiný případ. Sice ho veřejnost vnímá jako nepolepšitelného flamendra, který každou útratu propil v nejbližším baru, ale on na rozdíl od jiných „kopaček“ myslel na svou budoucnost. „Vlastním byty v Německu i v Česku a pronajímám je, je to ale celkem makačka,“ řekl nám Fenin, který by se rád stal vlivným influencerem a v současné době si přivydělává i prodejem svých dresů.

    Když válel za Teplice, které ho vychovaly, Martin Fenin coby mladá opora týmu pobíral 40 tisíc hrubého. 

    Německý Frankfurt, který za něj v roce 2008 vysázel na stůl přes 100 milionů korun, mu pochopitelně dal mnohonásobně vyšší gáži. Mluví se o částce až 50 tisíc eur měsíčně. „V Německu jsem bral zhruba to samé, co v Teplicích, ale v eurech,“ potvrdil Expresu Fenin.

    Leckdo by si kvůli kontroverzní pověsti Martina Fenina mohl myslet, že bývalý supertalent českého fotbalu tvrdě vydělané miliony prošustroval v barech nebo si každý rok kupoval nové fáro. Tak to ale není, Fenin tvrdí, že si nejenže dával peníze stranou, ale také se mu povedlo rozumně investovat.

    „Říká se, že jsem žil nějaký takový život, ale já nebyl žádný debil, dával jsem si peníze stranou, protože jsem věděl, že můžu ze dne na den skončit třeba kvůli zranění. Teď se mi to vyplatilo. Také jsem dobře investoval. Koupil jsem dva byty. Jeden mám v Německu, druhý v Čechách. Oba pronajímám. Je to starost, něco jako podnikání,“ svěřil se nám Fenin, který rozjíždí byznys také s dalším exreprezentantem Tomášem Ujfalušim, o němž zatím ale nechce příliš mluvit.

    „S Tomášem Ujfalušim máme investici, o které zatím nemluvím, vypadá to ale dobře. Uvidíme,“ mne si ruce bývalý hráč Teplic či Slavie.

    Drahá auta mě nezajímala, jezdil jsem na skútru

    Co se vydělaných peněz týče, Fenin v chystané knize, kterou dává dohromady s kamarádem, hercem a režisérem Jakubem Kohákem, chce zveřejnit všechny své smlouvy. Čtenáři se tak dozvědí, jak velký finanční rozdíl je mezi německou Bundesligou a například pražskou Slavií.

    Fotbalisté jsou často spojováni s nákupy luxusních automobilů. Tato záliba ale Fenina příliš nezaujala. 

    „Nikdy mě nelákalo si kupovat drahá auta. V Německu jsem si jízdu v pěkných autech vyzkoušel, protože hráči, co hrají Bundesligu, mají možnost jezdit v nových autech. Je to něco jako tady operativní leasing. Poslední pěkné auto, co jsem měl, byl mercedes a zrušil jsem ho (Martin Fenin měl koncem roku 2017 autonehodu, pozn. red.),“ usmívá se Fenin.

    „Teď mám auto půjčené od rodičů, nějakou dobu jsem neměl řidičák, protože jsem se vybodoval. Jezdil jsem na skútru, teď si budu pořizovat něco nového,“ dodal fotbalista, který byl bez papírů zhruba dva roky.

    Martin Fenin poskytl Expresu rozhovor.

    Chci být influencer! Na Instagramu se dá vydělat balík

    Kromě pravidelných peněz z pronájmů se Feninovi daří také s prodejem kolekce triček a před časem začal na Instagramu prodávat i řeporyjské dresy se svou jmenovkou a číslem. Fenin přiznává, že z prodeje má slušný podíl. 

    „Samozřejmě tam jde i nějaká částka Řeporyjím, byl jsem férový,“ směje se Fenin, který by se rád prosadil i coby influencer a vydělával si na Instagramu.

    „Kuba Kohák mi už dříve říkal, že bych si měl založit Instagram. Mám docela velkou fanouškovskou základnu. Rád bych pokořil hranici 200 tisíc followerů. Kdybych s tím začal, když jsem hrál ligu, už jsem tolik sledujících mohl mít. Docela mě ten svět baví, dají se tam vydělávat slušné peníze, rád bych z toho nějaký zdroj příjmu měl. Už jsem nějaké spolupráce měl, ale nebyly to ještě žádné dardy,“ svěřil se nám na závěr Martin Fenin.

    #inlove @betkahubocka @martin.fenin_official #sge #frankfurterjungs #frankfurtermädsche @eintrachtfrankfurt @efcsince1899 @sg.eintracht.frankfurt @blesk.cz @jenprace.cz @fkreporyje @pavel_protekcni

    14. října 2020 v 13:02, příspěvek archivován: 27. října 2020 v 9:02

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 22:04 úterý 23. února 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      37
    • Super
      26
    • Trapas
      24
    • Cože
      22
    • Sladký
      18
    • Tvl
      17
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

    Vezmeme vás na titulní stranu
    Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

    jít naiDNES.cz