Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Smrt hokejového baviče Trončinského: Dluhy, gambling a boj s démony! Zabily ho drogy?

    Showman, který měl talent od pánaboha a mohl hrát ve slavné NHL. Tak hokejoví experti popisují bývalého reprezentačního obránce Marka Trončinského (†32), který nečekaně zemřel v noci ze soboty na neděli. Příčina úmrtí je zatím neznámá, spekuluje se ale o tom, že v tragédii sehrály roli drogy. Borec, který hrál hokej i ve Velké Británii, kde získal mistrovský titul, platil za velkého baviče, ale také pěkného raubíře. Není tajemstvím, že se velmi rád napil. Před časem kolovaly zprávy, že si také půjčil nemalé peníze a jel v gamblingu.

    Web CNN Prima News s odvoláním na své zdroje uvádí, že ve smrti známého českého hokejisty Marka Trončinského sehrály roli drogy.

    Odchovanec ústeckých Lvů, který v extralize nasbíral 573 startů a 226 bodů a v sezonách 2011/12 a 2017/18 byl nejproduktivnějším obránce celé soutěže, měl v českém hokeji pověst velkého baviče. 

    Rádi ho měli jak jeho spoluhráči, tak sportovní novináři i fanoušci, které dostával svými výkony. 

    Říkalo se, že měl talent na NHL, ale do slavné soutěže se nikdy nedostal. Dost možná kvůli své hlavě. O urostlém hokejistovi se dlouhé roky tradují historky, že miloval i zábavu „mimo led“.

    „Pivo si dám rád, to se asi ví. Nebudu říkat, že jsem na něj nikdy nešel. Ale myslím, že je to pořád v nějakých mezích. Když je volno, tak s klukama zajdete,“ řekl Marek Trončinský v jednom z posledních rozhovorů, který poskytl deníku Sport.

    Marek Trončinský

    Ničily ho dluhy a gambling!

    Před časem se začalo také spekulovat o jeho finančních problémech. Trončinský to nikdy nepotvrdil, ale údajně si měl půjčit nemalé peníze.

    „Nejsem anděl, to říkám na rovinu. Ale na druhou stranu dost věcí, co se o mně říká, je nafouknutých. Je jednoduché říct, že zase v něčem létá Trončinský… Ještě víc to všechno vnímá ale moje okolí, babičky to čtou, máma taky, táta,“ řekl hokejista nedávno pro iSport.cz.

    Trenér Miloš Holaň výše uvedenému serveru sdělil, že Trončinský lítal také v gamblingu, což je důvod, proč se měl tak zadlužit.

    „Měl talent od boha, ať se postavil k jakémukoliv sportu, šel mu... Ale ten jeho démon ho ničil. Několikrát jsme spolu seděli i mimo kabinu, doporučoval jsem mu léčení z gamblerství a dalších věcí. Ale v nestřežený moment zase uletěl, bylo to silnější než on,“ vzpomíná Holaň.

    Pešán: Trončo, měl jsem tě rád! Bojujeme za tebe!

    Trončinský, jehož smrt je stále záhadou, byl velkou osobností pro český hokej. 

    Svědčí o tom fakt, že v den, kdy vyšla najevo zpráva o jeho smrti, byly sociální sítě zaplněné kondolencemi jak od jeho bývalých spoluhráčů, tak od fanoušků. Smutek projevilo i několik českých klubů na svých stránkách.

    „Smutné a šokující. Odpočívej v pokoji, Trončo,“ napsal na sociální síti hokejista a Trončinského kamarád Petr Vampola.

    „Trončo, měl jsem tě moc rád. Nemůžu tomu uvěřit... Budeme bojovat na ledě i za tebe,“ vyťukal na Twitteru reprezentační trenér Filip Pešán.

    Marek Trončinský

    Tragická ztráta pochopitelně zasáhla i Sheffield Steelers, kde Trončinský nastupoval v sezoně 2019/20. 

    „Jsme zdrceni zprávou o úmrtí Marka Trončinského. Upřímnou soustrast rodinám a přátelům,“ stojí na Facebooku Ocelářů.

    Do britského klubu, se „Tronča“ plánoval v následujících letech vrátit. Aby také ne, Británii si prý zamiloval a získal tam i mistrovský titul. Vysněného návratu se už ale bohužel nedočká.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:40 úterý 21. září 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      19
    • Tvl
      13
    • Super
      8
    • Cože
      7
    • Haha
      5
    • Sladký
      4