Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Exsparťan Střeštík odhalil tajemství: Máma zlodějka a postižený syn! Mozek neovládá svaly

    Marek Střeštík zkoušel oživit kariéru v pražské Spartě. | foto: Profimedia.cz

    Měl pověst frajírka a promarněného talentu. Mnozí si možná mysleli, že svou kariéru utopil v alkoholu. Nebylo tomu tak. Bývalý ligový fotbalista Marek Střeštík (34), který nakoukl i do seniorské reprezentace, od mládí tvrdě dřel a alkohol či gambling pro něj byly tabu. Osud si na něj ale připravil několik nepříjemných překážek, o nichž se bývalý hráč Brna či Sparty rozhodl promluvit. Před osmi lety se Střeštíkovi narodil postižený syn Tobiáš, fotbalista měl také velké problémy s matkou, která ho měla okrást o nemalé peníze!

    Bývalý fotbalový útočník Marek Střeštík, který se dnes ve svých čtyřiatřiceti letech snaží prosadit coby trenér, se rozpovídal o svém nelehkém životním příběhu pro server Bez frází.

    Mnoho svých přátel Střeštík překvapil tím, jak otevřeně promluvil o nejhorším dni svého života. Byl to den, kdy se mu narodil syn Tobiáš, který je postižený.

    „Že plodová voda není v pořádku, jsem postřehl i já. Byla zkažená, úplně zelená. Porodní asistentka i doktor najednou začali běhat. Všechno okolo se přepnulo do spěchu. A já stál uprostřed toho nenadálého shonu a jen se snažil zjistit, v čem je problém,“ vzpomíná bývalý velký talent českého fotbalu.

    „Nikdo se ale se mnou nebavil. Do toho najednou vytáhli malého. Obyčejně děti v tu chvíli začnou hned řvát. Náš Tobík byl potichu. Viděl jsem, že se nehýbe, ruce má volně spuštěné, je úplně zničený a zelený… V tu chvíli mě poslali z porodního sálu ven. Ještě jsem postřehl, jak malému připojují kyslík a dávají ho do inkubátoru. Když jsem se za ním dostal na jipku, pořád ležel bez hnutí, napojený na hadičky,“ dodal Střeštík, který si zahrál za Brno i pražskou Spartu.

    Marek Střeštík zkoušel oživit kariéru v pražské Spartě.

    Střeštík se krátce po porodu vydal na soustředění, kde mezi tréninky myslel pouze na to, co bude s jeho synem. Lékaři totiž jemu ani jeho manželce nedokázali vysvětlit, co Tobiášovi vlastně je. 

    První reakce se znepokojení rodiče dočkali až po dvou měsících. „Něco mu je,“ řekl Střeštíkovi a jeho ženě neurolog.

    „To byla celá odborná diagnóza. Žádná rada, žádné vysvětlení. Začal pro nás dlouhatánský kolotoč různých vyšetření. Stále stejně bezvýsledných. Zjistili jsme, že malý slyší, vidí, ale co mu je? Těžko určit,“ píše ve své zpovědi Střeštík.

    „Jako miminko nebyl tak odlišný. Jak ale rostl, začalo se ukazovat čím dál víc, že je jiný. Je hypotonický, což znamená, že má oslabené svaly. Mozek je nedokáže správně ovládat, dávat jim sám od sebe impulsy. Malý tak má většinu času nepřítomný pohled, nefunguje mu správně jazyk ani některé vnitřní orgány. Z toho vyplývá, že nikam nedoleze, nesedne si, nezačne si sám s něčím hrát. Má špatnou jemnou motoriku, dokáže si maximálně přidržet lahvičku a napít se. Vyžaduje nepřetržitou péči, takže sotva se probudí, musíme ho přenášet, krmit, oblékat. Neřekne si o čurání, takže musí nosit plínky. Má svoji řeč a pomáháme mu i kadit,“ popsal péči o postiženého chlapce bývalý ligový fotbalista.

    Marek Střeštík se synem Tobiášem

    V Maďarsku na nás zírali

    Střeštík svého syna nadevše miluje a často přidává společné fotografie s Tobiášem na svůj instagramový profil. Od přátel sklízí obdiv a chválu. 

    Během svého angažmá v Maďarsku ale fotbalista zažil nevhodné pohledy kolemjdoucích.

    „Stál jsem třeba v Budapešti v nákupáku u výtahu, v golfkách malého, kterému prostě tečou sliny. Periferně vidím člověka vedle nás, jak na něj zírá. Pořád zírá. Po chvíli sám sobě v duchu říkám: Už přestaň. On místo toho drcnul do své ženy, ukázal na Tobíka a zakroutil hlavou. To už jsem na něj vyjel. O co mu jde? Proč se nemůže dívat někam jinam? Tehdy jsem si naplno uvědomil, že Tobíka nikdy okolí nebude vnímat jako plnohodnotného člověka. Budou na něj civět, protože nedokážou pochopit, co je zač,“ popsal Střeštík, který se v srpnu dočkal svého druhého dítěte, syna Maxe.

    Marek Střeštík se synem Tobiášem

    Matka mě okradla o 300 tisíc, podal jsem na ni trestní oznámení!

    Bývalý útočník fotbalového Brna ve své zpovědi také popsal špatný vztah se svou matkou, která ho měla před lety okrást o nemalé peníze.

    „Mám nejlepšího tátu na světě, děkuju mu za všechno, co pro mě udělal. Jen jednu věc mu zazlívám. Že mě nevaroval, co je zač moje matka. Moje matka je totiž zlodějka,“ píše natvrdo Střeštík.

    „Okradla hodně lidí včetně mě, vlastního syna. Od nějakých jedenácti jsem s ní sice měl špatný vztah, ale co jsem začal vydělávat, pomohl jsem jí s rozjezdem podnikání, které měla v plánu. Ručil jsem za ni v bance, když mě o to požádala. Ani jsem nevěděl, o co se jednalo, než si mě zavolali v Brně na vedení, jestli nehraju automaty, že na klub přišly požadavky na velké peníze, které prý dlužím. To si jen moje matka vzala půjčku 300 tisíc korun a nesplácela ji,“ pokračuje Střeštík.

    „Když jsem si v šestnácti letech měnil občanství za české a dal jí svoji slovenskou občanku, aby ji vrátila, neudělala to. Později jsem zjistil, že zaplatila člověku, který se za mě vydával a na moji identitu si pro ni půjčoval peníze,“ šokuje dále fotbalista, který před lety na matku dokonce podal trestní oznámení.

    „Ale prošlo jí to. Všechno jsem tak musel splatit, naštěstí jsem v Maďarsku vydělával tolik, že jsem dluhy postupně umazal,“ dodává Střeštík.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 čtvrtek 20. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      19
    • Tvl
      12
    • Cože
      10
    • Trapas
      7
    • Haha
      6
    • Sladký
      6
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...