Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Fotbalista Bencalík zemřel na benzínce! Své BMW rozpáral na půlky, ve městě jel 200 km/h

    V místě, kde se mnozí řidiči bojí jen lehce šlápnout na plyn, jel ve svém nabušeném BMW až 200kilometrovou rychlostí. A najednou se ozvala rána, kterou slyšeli snad až ve Vysočanech! Jednatřicetiletý hráč amerického fotbalu a zároveň manažer klubu Prague Lions Lukáš Bencalík nezvládl řízení a narazil do sloupu u benzínové pumpy na pražském Žižkově. Nehodu neměl šanci přežít, z jeho vozu zbyly jen trosky. Podle jednoho z kamarádů zesnulého sportovce je možné, že Bencalík před jízdou popíjel alkohol!

    Ke smrtelné dopravní nehodě došlo v sobotu ráno v ulici Novovysočanská na pražském Žižkově. Lukáš Bencalík jel podle policistů až 200kilometrovou rychlostí, narazil do sloupu a na místě zemřel.

    „Vozidlo značky BMW narazilo do sloupu před čerpací stanicí,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

    Na sociálních sítích začali někteří kamarádi Lukáše Bencalíka spekulovat o tom, že možná před svou zběsilou jízdou požil alkohol.

    „Viděl jsem ho ještě dnes večer. Hodný kluk, dělal toho hodně, možná až příliš. Možná měl jen smůlu, možná něco pil, možná usnul,“ napsal na svém Facebooku jistý Pavel, který s Bencalíkem zrovna rozjížděl svůj vlastní podnik.

    Bencalík neměl šanci přežít.

    „Výsledky pitvy, která ukáže, zda nebyl řidič pod vlivem návykových látek, budou k dispozici zhruba za měsíc,“ řekl deníku Sport policejní mluvčí Jan Daněk. 

    Lukáš Bencalík patřil k výrazným postavám amerického fotbalu v České republice. Za známý klub Prague Lions hrál a pak se stal i zároveň generálním manažerem. 

    Loni v červnu byl u historického okamžiku, kdy s týmem svého srdce vyhrál po třinácti dlouhých letech Czech Bowl. 

    Lukáš Bencalík patřil k výrazným postavám celku Prague Lions.

    Na Bencalíka už na sociálních sítích se slzou v oku vzpomínají jeho kamarádi i spoluhráči z týmu.

    „Vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině a blízkým Lukáše. Luky, děkujeme za vše, co jsi udělal pro Lions, budeme se snažit naplnit tvé sny,“ stojí na Facebooku klubu Prague Lions.

    Před čtvrt rokem vyhrál boj o život a sliboval životní formu

    V březnu Bencalík podle svých slov skončil v umělém spánku a bojoval o život.

    „To, co se v neděli v noci zdálo jako běžný případ zánětu slepého střeva, se během chvíle změnilo v boj o život. Moje tělo reagovalo trošku hůř na anestezii, kterou jsem dostal, a začalo se bránit. Prvně křečemi a potom zástavou dýchání. Díky profesionalitě lékařů, kteří mě zaintubovali, jsem si pobyl pár hodin v umělém spánku a probudil se za dvanáct hodin na oddělení ARO. Všechno nakonec dobře dopadlo,“ psal tehdy Bencalík na Facebooku.

    Před letošní sezonou, kterou zdržela pandemie koronaviru, prohlašoval, že je v životní formě. Šanci dokázat to už ale bohužel nedostane.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:56 pátek 30. října 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      130
    • Haha
      69
    • Trapas
      68
    • Tvl
      59
    • Cože
      55
    • Sladký
      49
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...