Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Nová hvězda Oktagonu Keita: Temná minulost a pouliční bitky! Ze dna ho dostala sestra

    Už dlouho je miláčkem fanoušků a jedním z nejzajímavějších zápasníků. Poté, co v sobotu zdemoloval talentovaného Jakuba Tichotu (23), se z Losena Keity (25) stal také dvojnásobný šampion Oktagonu a jedna z největších hvězd organizace. Belgický divoch, který v profesionálním MMA ještě nepoznal hořkost porážky, přitom ještě poměrně nedávno řešil úplně jiné starosti. Rád se pral na ulicích, měl často problémy se zákonem, a dokonce skončil za mřížemi! Ze dna ho dostala rodina, zejména pak jeho sestra. „Věděl jsem, že už to nesmím dělat. Byl to zlomový moment,“ vzpomíná napravený sígr Keita.

    Na tiskové konferenci po bratislavském turnaji Oktagon 42 se jeden z novinářů zeptal promotérů, zdali belgický objev Losene Keita náhodou už nepřerostl organizaci Oktagon MMA. Už nějaký pátek se totiž mezi fanoušky šíří názor, že „Black Panther“ má na to, aby se brzy prosadil v zámořské UFC. To, jakým způsobem Keita přejel Tichotu, znovu ukázalo, že zde nemá konkurenci.

    „Co je to za otázku? Co čekáte, že na to řeknu?“ reagoval poněkud podrážděně šéf Oktagonu Ondřej Novotný, který by pochopitelně o svou novou hvězdu nerad přišel.

    Losene Keita v hlavním zápase seřezal Jakuba Tichotu.

    Keita, který se po sobotním vítězství nad talentovaným českým bijcem Jakubem Tichotou stal prozatímním šampionem pérové divize (současně drží titul i v lehké váze, pozn. red), se poprvé v Oktagonu ukázal předloni.

    Přicházel s vizitkou neporaženého borce, i tak o něm ale mnozí pochybovali, protože se prý ještě nestřetl s těžkým soupeřem. Když sebevědomě prohlašoval, že chce urvat titul a stát se hvězdou, lidé ho nebrali příliš vážně.

    Losene Keita

    Poté, co v prvním kole sestřelil šikovného Slováka Karola Ryšavého, ale všem kritikům definitivně zavřel ústa a získal si fanoušky v Česku i na Slovensku. Následovaly výhry nad Ronym Paradeiserem, legendárním Ivanem Buchingerem i skvělým postojářem Samuelem Barkem.

    „Že přerůstám tuto organizaci? Nemyslím si to, ještě mě čeká hodně práce. Hned v pondělí jdu do gymu,“ řekl na sobotní tiskovce nebývale skromný Keita, který měl pro poraženého Tichotu jen slova chvály.

    „Tichoto, nezáleží na opasku, ale jsi šampion. Jsi mladý borec a dal jsi mi sakra zabrat. Jsem teď double champ, ale v pondělí budu zpátky v gymu. Tenhle mladík mi dal zabrat, takže zase budu makat,“ rozpovídal se Keita.

    Losene Keita je hvězdou Oktagonu.

    Problémy se zákonem a vztah se sexy modelkou

    Keita je už nějakou dobu miláčkem fanoušků a všichni mu věští snovou budoucnost. Není to ale tak dávno, co měl rodák z Guineje problémy se zákonem a skončil v kriminále.

    „Pořád jsem se pral na ulici, a když máte v Belgii moc zápisů u policie, sečtou vám to a odsoudí vás. Měl jsem jich asi deset a šel jsem do vězení,“ prozradil Keita pro youtubový kanál Oktagonu.

    Ze dna Losena Keitu vytáhla až jeho rodina. Zejména pak sestra, která nezvládla pohled na svého bratra za mřížemi.

    „Když jsem byl ve vězení, přišly za mnou máma a sestra. Moje sestra plakala. To se mnou opravdu hnulo a řekl jsem si, že s tím musím skoncovat. Tohle byl zlomový moment v mém životě,“ vzpomíná Keita, kterému pak jeden z jeho kamarádů doporučil, ať se dá na bojové sporty.

    Losene Keita je novou hvězdou Oktagonu.

    Trenéři v Keitovi velmi rychle rozpoznali talent a on se nyní pyšní úctyhodnou sérií jedenácti výher v řadě. Sedm svých soupeřů ukončil před limitem a nedávno navíc šokoval milovníky bojových sportů, když v zápase pod takzvanými Underground pravidly porazil postojářskou legendu Milana „Minčiho“ Paleše.

    Kromě rodiny a kamarádů je Keitovou velkou oporou jeho partnerka, belgická sexy modelka Kedist Deltour, s níž tvoří pár s přestávkami už několik let.

    Kedist Deltour

    Keita se do čokoládové krásky zamiloval, když chodil ještě do školy. Kontakt navázal tak, že se jí zeptal, zdali si ho někdy vezme. „A já řekla, že nikdy,“ vzpomíná kráska, která se stala belgickou miss pro rok 2021.

    Kedist Deltour

    Keita a jeho láska si společně prošli velmi těžkým obdobím, které je ale evidentně ještě posílilo. Když se v roce 2020 Keita dostal do kriminálu, vypadalo to na definitivní rozchod. Nějakou dobu byli od sebe a belgická média si na nich pěkně smlsla.

    „O rozchodu se nechci moc bavit, tohle jsou věci, které si chci nechat pro sebe,“ culil se loni Keita, když jsme se ho na vztah s krásnou modelkou zeptali. Jako by už tušil, že se s Kedist dá zase brzy dohromady, což se nakonec i stalo.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 pondělí 28. srpna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      25
    • Tvl
      8
    • Super
      7
    • Trapas
      7
    • Cože
      3
    • Sladký
      3