Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Ligový Expres: Kanga jako srna. Měla by ho Sparta odstřelit?

    Guélor Kanga je super fotbalista, který si však kazí renomé například i filmováním. Bude pokračovat ve Spartě? | foto: Profimedia.cz

    Zase ukázal svoji dvojakost. Skvělý hráč, na druhou stranu padavka, simulant. Sparťan Guélor Kanga rozhodl zápas s Mladou Boleslaví ve fotbalové lize krásnou ranou, ale také sklidil kritiku od ligové hvězdy. Ligový Expres se zamýšlí, zda by měl na Letné pokračovat.

    Příští léto mu skončí smlouva. Nutno říct, že docela slušná. Guélor Kanga si na Letné vydělá přes 2 miliony měsíčně plus prémie. Občas tedy zaplatí nějakou tu pokutu, ale to se dá snést.

    Guélor Kanga, kontroverzní hvězda Sparty

    Zda bude kontrakt prodloužen, v tuto chvíli není jisté. Obě strany váhají. Sám Gabonec si myslí na lepší soutěž a především větší peníze. Sparta si zase není jistá jeho přínosem pro tým.

    „Bavíme se o tom s Tomášem Rosickým, nedokážu říct nic konkrétního, jak to s ním bude dál, to nyní nedokážu říct,“ pronesl po výhře 5:2 nad Mladou Boleslaví trenér Václav Jílek.

    Je to pochopitelné. Kanga má totiž dvě tváře.

    Pokud se bavíme o výkonech na hřišti, je podstatná jeho produktivita. Záložník přispěl Spartě v šestnácti utkáních deseti góly a čtyřmi asistencemi. V soutěži je v tomto směru jedničkou.

    Záložník Sparty Martin Hašek

    To je samozřejmě faktor pro snahu Sparty udržet hráče na Letné.

    „Je rozdílový, teď se projevil v druhém světle, zahrál dobrý zápas. Viděl jsem u něj i týmové nastavení, pracoval do defenzivy, volba střídání proto nepadla na něj. Kanga si nyní úkoly splnil dobře,“ pochválil ho po Boleslavi Jílek.

    Zároveň však promluvil o druhém světle. Tedy spíš temnotě. Kanga dokáže ovlivnit Spartu i negativně.

    V minulé sezoně to byly disciplinární tresty. V této se zlepšil, i když pět žlutých karet za necelou polovinu ročníku také není úplně nejlepší vizitka. Jednou už za ně stál, nakročeno má i na druhý postih: za osm napomínání by měl stop už dvě střetnutí.

    Kanga je dost často neukázněný i herně. Opouští prostor, kde by se měl pohybovat. Vždy je to v případě, když se mu zdá, že je málo ve hře. Potom se stahuje k obráncům, žádá si každý balon, tím však vyřazuje hráče za ním (Martina Haška či Michala Trávníka), navíc chybí na ofenzivních pozicích.

    Marek Matějovský, kapitán Mladé Boleslavi, kopal léta za Spartu. Nyní se do ní pustil.

    „Jsou také zápasy, kdy je Kanga hráč, který nám hru trochu kazí lacinými ztrátami,“ doplnil další zápor Jílek.

    Nedobré je často také sparťanovo chování. Dokáže provokovat. Připomeňme jeho výstup vůči fanouškům Trabzonsporu v předkole Evropské ligy. Do jeho scénky vedla Sparta 2:0, nakonec zápas zremizovala a v odvetě vypadla.

    K tomu neustále filmuje, což musejí uznat i fanoušci letenského klubu. Po posledním duelu na to ostatně upozornil boleslavský šéf Marek Matějovský, mimochodem někdejší kapitán Sparty.

    „Kanga, Mandjeck či Plavšič přihrávají pády. Válejí se, a když vidí, že z toho nic nebude, jsou najednou jak srny,“ pronesl.

    Trefil to.

    Všechny tyto faktory bude nyní dávat sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický proti sobě. Pak rozhodne, zda Kanga zůstane. Nyní se to nezdá příliš pravděpodobné, konec smlouvy se blíží a nic se neděje.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:30 středa 8. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      52
    • Haha
      49
    • Tvl
      49
    • Cože
      48
    • Sladký
      44
    • Trapas
      43
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...