Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hamilton se mazlí s novým bourákem a vzkazuje: Hanba vám, vy uhlíkové stopy!

    Dokud se Lewis Hamilton (35) chlubil luxusem, promenádoval se v drahých oblecích s Nicole Scherzinger (42) a tvářil se jako král všehomíra, byl svět ještě v pořádku. Pak se pilot formule 1 probudil a přes noc se stal zapáleným aktivistou, který jde všem jenom na nervy. Uhlíková stopa je jeho druhým jménem, neustále omílá veganství a k tomu se bije za hnutí Black Lives Matter. A opravdu věří tomu, že spasí svět tím, že se pomazlí s prototypem elektrovozu z dílny domovské stáje.

    Fakt, že bude Lewis Hamilton propagovat zrovna automobilku Mercedes, asi nikoho nepřekvapil. Přece jen je její tváří, jezdí v jejích barvách a bylo by divné, kdyby vyrukoval třeba se značkou Ferrari. Ostatně nebylo to jen tak nějaké vyrukování. Pilot formule 1 se na sociální síti vyznal k lásce k novému elektromobilu, který nese označení EQS.

    „Nedávno jsem v životě udělal několik významných změn, abych eliminoval svůj dopad na životní prostředí. Omezil jsem cestování, stal se veganem, vymazal jsem svou uhlíkovou stopu až do roku 2007 a snažím se používat eletromobily,“ vyznal se závodník.

    Oko suché by po jeho dojemné řeči nezůstalo, kdyby měli všichni paměť děravou jako řešeto. 

    „Toto je můj vysněný vůz, nový, plně elektrický Mercedes EQS. Nemůžu se dočkat chvíle, až ho budu mít. Mějte na paměti, že malé kroky vedou k velkým změnám. Je důležité, abychom všichni věnovali chvilku naší uhlíkové stopě a malým změnám, které můžeme udělat v každodenním životě, abychom dali naši planetu na první místo,“ apeluje na všechny aktivista Hamilton, který na chvíli, jen velmi malou chvíli, upustil od boje proti rasismu. Ten se v jeho podání fanouškům už také zajídá.

    „Posledním krokem bude, když od tohoto sportu ustoupím a budu se moci plně soustředit na pomoc při uzdravování světa a zajištění lepší budoucnosti pro naše děti a děti jejich dětí,“ zasnil se Lewis.

    Zlí jazykové tvrdí, že vykutálený jezdec káže vodu a pije víno, to nejdražší samozřejmě. Namísto ekonomickou třídou létá soukromým letadlem, ještě docela nedávno si nechal tryskáč poslat pro své psy, protože mu bylo teskno. A tak by se jistě dalo pokračovat. 

    „Hodně mi to zjednoduší život, který často bývá dost hektický. Mít vlastní letadlo mi dá spoustu nového času,“ tetelil se před sedmi lety nad rudým žihadlem, které sloužilo i jako letecký taxík pro jeho psy.

    Kdyby mu na dobru planety tolik záleželo, „nešmajchluje“ se s elektrovozem, ale s jízdním kolem nebo chodníkem. Stejně tak nebude rozhazovat za módní výstřelky a cool sezonní věci, v nichž se jednou blýskne na červeném koberci a pak je hodí do kouta. A hlavně pověsí na hřebík závodění ve formuli, která je uhlík sakra bohatá.

    Pomáhat planetě tím, že se bude závodit elektrickými off-roady, což je jeho další projekt „záchrany“ planety Země, není zrovna to, co třeba může zachránit biodiverzitu druhů.

    Hamilton se sice chlubil tím, jak se v otázkách ochrany životního prostředí vzdělal, evidentně to nebyl zrovna vzorný žák, nedával pozor a dost možná i chodil za školu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:20 pondělí 11. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      64
    • Haha
      40
    • Super
      36
    • Tvl
      30
    • Cože
      28
    • Sladký
      27