Rivalita mezi Kinclem a Vémolou: Pomáhali si, teď se nemohou ani cítit! Co stojí za nenávistí?

Na konci roku se fanoušci bojových sportů dočkají jednoho z nejvyhrocenějších zápasů na tuzemské scéně. Současný šampion střední váhy Patrik Kincl (33) podruhé v kariéře změří síly se svým velkým rivalem Karlosem Vémolou (37), který drží pás pro krále polotěžké divize. Zajímavé je, že Vémola a Kincl byli ještě celkem nedávno kamarádi a parťáci, kteří si vzájemně pomáhali. Nyní se ale nemůžou ani cítit! Co odstartovalo jejich rivalitu, která v českém MMA rybníčku nemá obdoby?

„Nikoho nezajímáš,“ řekl Patrik Kincl Vémolovi poté, co na turnaji Oktagon 35 v prvním kole vyřídil nepříjemného Francouze Lohorého. Bijec z Hradce Králové neměl totiž pochopení pro to, že Terminátor po jeho výhře přeskočil klec a snažil se ukrást jeho večer pro sebe.

„Ten pás máš do konce roku,“ křičel Vémola na Kincla, který se ale v tu chvíli nechtěl o případné odvetě vůbec bavit.

„Je to určitě ve vzduchu, ale nemáme nic potvrzeno,“ tvrdil Kincl na pozápasové tiskovce.

Zhruba o dva týdny později ale organizace Oktagon MMA na sociálních sítích potvrdila, že k jednomu z nejočekávanějších zápasů na tuzemské scéně dojde 30. prosince v pražské O2 aréně. Bitva dostala chytlavý název Zúčtování.

„Ano, je to pro mě osobní. Je to parádní náboj do tréninků, jen musím udržet nervy na uzdě. Bude to velký,“ vzkázal Kincl, který se s Vémolou střetl už v roce 2018 a prohrál tehdy na body.

Takto se bojovalo prakticky celý zápas. Na zemi a podle Vémoly!

Jako první český zápasník ale vydržel s Terminátorem celá tři kola. Nyní půjde o pětikolový zápas, což by pro Kincla, který vždy disponoval skvělou fyzičkou, mohla být výhoda.

Zápas mezi Patrikem Kinclem a Karlosem Vémolou nebude pouze měřením sil největších hvězd Oktagonu v divizi do 84 kilogramů, ale také půjde o bitvu dvou nesmiřitelných rivalů.

Kincl a Vémola si přes média vyměňují drsné vzkazy a rýpou do sebe už přes čtyři roky. Zajímavé ale je, že před prvním vzájemným zápasem byli kamarádi, kteří si vzájemně pomáhali v kariéře.

Přátelství ukončila sebevědomá výzva, Vémola mluvil o zradě

Kincl jezdil do Anglie trénovat s Karlosem do jeho domovského gymu London Shootfighters a v minulosti ho dokonce doprovázel do klece.

Jejich kamarádství ale definitivně skončilo poté, co se Vémola sám sebevědomě prohlásil za nejlepšího českého zápasníka napříč váhovými kategoriemi.

„Jsem česká jednička v jakékoliv váze: 77, 84, 93, těžká,“ řekl před lety Vémola.

Karlosova slova se hodně dotkla právě Kincla, který tehdy zápasil ve velterové divizi (do 77 kilogramů). Kincl uvedl, že rád dokáže, že králem v dané váze je právě on. Tím se spustila přestřelka na sociálních sítích, která nebrala konce. Vémola mluvil o zradě.

„Patrik je normální prase! Já jsem ho fakt za kamaráda považoval. Možná si myslíte, že to je sport jednotlivců, ale já si myslím, že se jedná o sport kolektivní. A fighteři by si mezi sebou měli pomáhat. Mně tohle připadá jako osobní zrada,“ reagoval rozzuřený Vémola, který sliboval, že Kincla ukončí před limitem.

Momentka ze zápasu.

To se mu nepovedlo. Kincl většinu zápasu sice strávil na zádech, ve třetím kole bylo ale vidět, že má více sil než Vémola a nebyl daleko od senzačního ukončení Terminátora.

Dlouhou dobu pak Kincl věřil, že se dočká odvety s Vémolou. Dokonce si ji i vybojoval, pak ale přišel krach organizace XFN, Vémolův přestup do konkurenčního Oktagonu a Kincl se vydal do zahraničí.

Kvůli zdravotním problémům hradecký zápasník chvíli zvažoval konec kariéry. Nyní ale prohlašuje, že je v životní formě a hodlá se Terminátorovi pomstít.

Ondruš: Vyhraje Kincl, technicky je úplně jinde

Pro sázkaře je zatím favoritem Vémola, experti se nicméně shodují na tom, že půjde o velmi vyrovnaný zápas. Kincl, který za poslední roky výrazně nabral na váze, bude podle mnohých pro Terminátora mnohem těžším soupeřem než v roce 2018.

„Podle mě vyhraje Patrik a vyhraje na body,“ řekl Expresu bývalý zápasník Petr „Píno“ Ondruš, který v nedávné minulosti zápasil jak s Vémolou, tak s Kinclem. Oba ho uškrtili v prvním kole, rychlejší byl však Kincl.

„Za mě je Patrik Kincl jeden z nejlepších fighterů u nás. Karlos je skvělý, má nejlepší hlavu, ale technicky je Patrik úplně někde jinde,“ dodal Ondruš.

„Nemyslím si, že by v tom prvním zápase měl Karlos nějak silově navrch. Tam to bylo tak, že Patrik ještě nevěděl, do čeho jde, a Karlos ho rozebral hlavou, tak jako Karlose rozebral Attila před jejich zápasem. Myslím si, že jednoznačně Patrik vyhraje na body,“ řekl na závěr promotér organizace I Am Fighter.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 neděle 5. února 2023. Anketa je uzavřena.

  • 36
  • 17
  • 12
  • 11
  • 9
  • 9