Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kincl o Vémolovi: Opět nezvládl prohru a dělal ze mě hovado! Pirát na něj vyzrál, co Attila?

    Avizoval dominantní vítězství, místo toho po necelých dvou minutách skončil na zemi v bezvědomí. Karlos Vémola (38) si ale příliš nepřipouští, že ho slovenský bijec Pirát Krištofič (34) v pražské O2 areně přejel ve všech aspektech boje. Terminátor to vidí spíše tak, že potetovaný ranař měl více štěstí a dříve trefil „vypínač“. Jiného názoru je ale šampion Oktagonu a velký Vémolův rival Patrik Kincl (34), který celý zápas nyní detailně rozebral. „Pirát byl skvěle připravený. Jakmile Karlovi nevyjdou 2-3 věci, tak se mu celý gameplan zboří a není schopen navázat,“ popisuje Kincl, který se vyjádřil také k naplánované odvetě mezi Vémolou a Véghem.

    Bojovník Patrik Kincl, který je oficiálním králem Oktagonu napříč všemi vahami, se původně měl na turnaji Oktagon 51 představit také. Titulovou obhajobu proti Slovákovi Čepovi ale musel odpískat kvůli vážnému zranění. Galavečer tak Kincl sledoval v Hradci Králové s fanoušky a nyní se na svém youtubovém kanálu podělil o rozbor hlavních zápasů.

    Všechny jistě zajímal hlavně Patrikův názor na zápas jeho rivala Karlose Vémoly s Pirátem Krištofičem, který skončil šokujícím knokautem. Český Terminátor padl k zemi po necelých dvou minutách!

    „Pro mě osobně je celoživotní úděl poslouchat žvásty a lži od Karla na moji adresu. Zaznamenal jsem rozhovor, kde ze mě dělal lidské hovado, že se kámoším s Davidem Kozmou a pak ho chci vyzývat k zápasu. Další lež. Pravda se ukáže po čase. Nikdy jsem neříkal, že chci zápasit s Kozmičem, naopak moje prohlášení bylo o tom, že si nepotřebuji nafukovat ego, že by mne lákalo zápasit o titul ve veltru (do 77 kilogramů, pozn. red.), ale kdyby chtěl zápasit o titul David, tak mu uvolním cestu. Mnohem radši s ním budu trénovat, abychom si pomáhali vzájemně růst,“ řekl na úvod Kincl, který se pak pustil do zhodnocení zápasu.

    „Líbil se mi úvod od Piráta. Nastupoval s hodně nízkým těžištěm a vysokým sebevědomím. Byl to on, kdo otevíral kolo. Vzal Karlovi první tlak, přetáhl si ho na svou stranu. Další dobrá věc byl thajský klinč. Proti wrestlerům a lidem, co jedou plaváky, je to nebezpečné, protože je hlava vystavená nahoře, ale zároveň vám ten klinč dává prostor od toho soupeře a kdykoliv do vás zatlačí, tak vás samotného odtlačí. Může tam přijít koleno. Za mě skvěle postavený gameplan. Skvěle nadrilované a zajeté,“ smekl před Pirátem Kincl.

    Když Karlovi něco nevyjde, jeho gameplan se zboří. Vémola prohru opět neustál

    Šampion Oktagonu pochválil slovenského zápasníka také za to, jak se připravil Vémolovu hlavní zbraň, což je wrestling.

    „Pirát odbránil 2-3 vážnější pokusy o hod. Povedlo se mu dostat od pletiva, kde Karel umí pracovat. Pirát se vracel zpátky do středu oktagonu, to byl za mě zásadní moment toho zápasu. Jakmile totiž Karlovi nevyjdou 2-3 věci, tak se mu gameplan zboří a on není schopen navázat. Pirát si ho pak stáhl do své hry, kde to lítalo z jedné strany na druhou. Ten, který by to trefil první, tak vyhraje. Pirát je ale o level až dva v postoji dál a z podobných mlýnů má zkušenosti. Karel byl možná namlsaný ze zápasu s Langerem, který mu zůstal stát,“ myslí si Kincl.

    „Pirát trefil první dva údery, třetí už neprotáhl, Karel tam padal. Osobně jsem zvědav, co přijde teď. Karel tu prohru opět neustál. Pochopím, že po takhle tvrdým káčku dávat rozhovory po zápase je nesmysl, každopádně tiskovku mohl zvládnout, když ji zvládl Vlasto Čepo rozbitý jako pes. Musela mu zvonit hlava, ale přišel poděkovat fanouškům a sponzorům. Moc hezké gesto, který si myslím, že by zvládl i Karel, ale nedal to,“ komentuje Vémolovo chování po zápase jeho rival.

    Kincl se také zamýšlí nad tím, co bude s Vémolou dál. Terminátor se netají úmyslem ukončit svou bohatou kariéru letos v červnu, kdy se v pražském Edenu po téměř pěti letech dočká vysněné odvety s Attilou Véghem.

    „Po takhle těžké prohře bývá v UFC 6 měsíců pauza od zápasů. To se kříží akorát s tím Edenem. Karel vždycky potřebuje, nebo si vyžádá nějaký zápas na rozzápasení. Tady toho prostoru tolik nebude. Nevím, jestli mu někoho seženou. Jestli by po tomhle měl nastoupit přímo do odvety proti Attilovi, tak to bude hodně hodně těžké. Zaregistroval jsem ohlasy, že odveta moc lidí nebere. Na jednu stranu to chápu, na druhou ten příběh tu bublá 5 let popd povrchem a věřím, že to Oktagon dokáže lidem dostat pod kůži,“ dodal na závěr Kincl, který také vyjádřil zájem na galavečeru v Edenu zápasit také.

    Je možné, že by šampion středí váhy na fotbalovém stadionu obhajoval titul proti Polákovi Wawrzyniakovi, který na turnaji Oktagon 51 porazil Vlasta Čepa a stal se prozatímním šampionem.

    Fotogalerie