Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Sparťan Jankto, hrdina coming outu: Řídil bez papírů a odmítl test na drogy!

    Jakub Jankto v dresu pražské Sparty | foto: Sparta.cz.

    Není tomu dlouho, co se fotbalový záložník Jakub Jankto (27) přihlásil k homosexuální orientaci a pražská Sparta z něj udělala vzor pro všechny sportovce. Vzorově se ale bývalý hráč italského Udinese rozhodně nechová. Kromě toho, že údajně neplatil výživné na syna Davida, se nyní řeší, že Jankto seděl za volantem, i když před časem přišel o řidičský průkaz! Policisté ho zadrželi, hvězda klubu z Letné odmítla test na drogy!

    „Jako všichni ostatní mám své silné stránky, mám své slabiny. Mám rodinu, mám přátele. Mám práci, kterou dělám nejlépe, jak to jen umím. Už mnoho let, se vší vážností, profesionálně a s vášní. Jako všichni ostatní chci i já svobodně žít svůj život. Bez strachu, bez předsudků, bez násilí. Ale s láskou. Jsem homosexuál a už se nechci déle skrývat,“ oznámil sparťanský záložník v prohlášení na sociálních sítích. Udělal to jako první český fotbalista a vůbec jeden z prvních sportovců. Pro český sport to byl průlom.

    Fotbalová Sparta z Jakuba Jankta udělala vzor pro všechny sportovce, kteří se bojí učinit coming out. Jeho příběh řešila média po celém světě a o Janktovi se psalo jako o hrdinovi.

    Lidé, kteří Jankta velebili, ale nejspíše zapomněli, že známý fotbalista měl psychicky týrat svou bývalou partnerku Markétu. A i když vydělával miliony, podle expřítelkyně neplatil výživné na syna Davida.

    „Jeho několikamilionová investice mě celkem překvapila. Vlastnímu synovi totiž za posledních pět měsíců poslal jen čtrnáct tisíc korun, a to jen proto, že to má soudně nařízené,“ řekla Expresu před časem Markéta Ottomanská, která se pak dostala do finanční nouze a požádala o pomoc neziskovou organizaci pro matky samoživitelky.

    Jankto, jemuž se už dlouhé měsíce na trávníku vůbec nedaří a vypadá to, že se bude brzy z Letné opět pakovat pryč, nyní dal o sobě zase vědět.

    Internetový portál PrahaIN.cz jako první informoval, že Jakuba Jankta v úterý krátce po poledni zastavila policie u Strahovského stadionu. Stalo se tak poté, co na lince 158 neznámý šofér oznámil podezření, že řidič vozidla před ním je pod vlivem omamných látek.

    „Vozidlo následoval a poté, co řidič vozidla zastavil v ulici Vaníčkova, dorazili tam policisté. U řidiče byla dechová zkouška negativní. Nicméně následný test na drogy řidič odmítl a odmítl i lékařské vyšetření,“ řekl výše zmíněnému webu tiskový mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

    To ale není vše. Fotbalista, který byl nedávno prezentován jako vzor ctnosti a upřímnosti, neměl za volantem co dělat! V minulosti totiž Jankto přišel o papíry.

    „Řidič u sebe neměl řidičský průkaz, protože mu byl v minulosti zadržen,“ řekl serveru Blesk.cz policejní mluvčí Jan Rybanský.

    Pro sparťanského fotbalistu to mělo i profesní následky. „Po vzájemné dohodě došlo k rozhodnutí, že se Jakub Jankto nezapojí do společné přípravy s A-mužstvem ACS a bude řešit svoji osobní situaci,“ uvedla Sparta.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:05 čtvrtek 17. srpna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      52
    • Haha
      30
    • Super
      5
    • Sladký
      5
    • Cože
      4
    • Tvl
      4
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...