Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Ivan Hašek: Outfity mi schvaluje manželka. Co ho baví na životě v Dubaji a vzal by repre?

    Bývalý skvělý fotbalista Ivan Hašek (60) sice poslední roky trénuje hlavně v Emirátech, i tak si ale mnozí čeští fanoušci a experti přejí, aby v dohledné době u reprezentace nahradil kritizovaného Jaroslava Šilhavého (61). „Oficiální nabídku jsem nedostal,“ řekl Expresu Hašek, který také uvedl, že by ho práce u nároďáku stále lákala. V rozhovoru promluvil také o životě v Dubaji a o vztahu k módě.

    Uznávaný trenér Ivan Hašek byl jedním z hostů na středečním křtu zbrusu nové knihy Panenka: Legenda z Ďolíčku, která vychází u příležitosti blížících se 75. narozenin legendárního fotbalisty.

    „Je to čest sedět s člověkem, který toho hrozně moc dokázal a znají ho po celém světě. Cením si toho. Byl to fotbalista, na kterého se lidé chodili koukat. Předváděl spektákl a takových hráčů je čím dál tím méně,“ řekl o svém kamarádovi Panenkovi Ivan Hašek.

    Antonín Panenka a Ivan Hašek

    Hašek, který už dlouhé roky trénuje v cizině, zejména v Emirátech, byl nedávné době pro mnoho expertů a fanoušků opět žhavým kandidátem na post reprezentačního kouče.

    Někteří si mysleli, že právě legenda Sparty by měla u kormidla českého nároďáku nahradit ostře kritizovaného Jaroslava Šilhavého. Hašek v rozhovoru pro Expres.cz přiznal, že by o práci u reprezentačního áčka stál, ale nabídka zatím nepřišla.

    „Oficiální nabídku jsem nedostal, přál bych naší repre, aby měli klid na práci a ty dva zápasy (s Polskem a Moldavskem, pozn. red.), aby zvládli. Jardu (Šilhavého) mám lidsky hrozně rád a přeji si, aby se mu to povedlo,“ uvedl Hašek, který se pak svého trenérského kolegy rázně zastal.

    „Za těch pět let, co odvedl pro český fotbal, si myslím, že to bylo dost kruté, co se kolem něj dělo. Přeji mu, aby se to uklidnilo a dařilo se,“ dodal Hašek.

    Ivan Hašek s redaktorem Expresu

    Outfity mi schvaluje manželka, zlato nenosím! Co život v Dubaji?

    Respektovaný kouč nedávno skončil na lavičce libanonské reprezentace a Expresu přiznal, že jedná o novém angažmá.

    „Jsem na dovolené, odpočívám a zase půjdu někam do zahraničí. Řeším nějaké věci, ale zatím jsem se nikde neupsal. Až se upíši, tak dám vědět. Neříkám, že to budou Emiráty, ale bude to tím směrem,“ svěřil se bývalý československý reprezentant.

    Hašek tráví většinu času v Dubaji. Jeho dlouholetý kamarád Ladislav Vízek ho před časem Expresu vykreslil skoro jako realitního magnáta, co má v zemi šejků několik bytů a velmi chytře investoval do nemovitostí. Podle Haška je realita poněkud jiná.

    „Nejsem realitní magnát. On Láďa hodně mluví, ale tohle určitě není pravda, tohle se mu nepovedlo,“ smál se Hašek, který se ale netají tím, že si Dubaj hodně oblíbil a žije se mu zde skvěle.

    „Trávím tam hodně času, hlavně v zimě. Většinou jsem tam pracovně. Dělal jsem tam a mám tam ještě nějakou práci, jsem pořád zainteresovaný ve fotbale. Ta země mi učarovala tím, že je tam bezpečno a krásné počasí každý den,“ vysvětluje Hašek.

    Ivan Hašek má mít v Dubaji několik bytů.

    Ivan Hašek je známý také tím, že patří k nejlépe oblékaným českým trenérům. Na první pohled je evidentní, že sleduje módní trendy.

    Na výše zmiňovanou akci dorazil v elegantním saku, frajerských džínách a na nohou měl bílé tenisky od luxusní značky Tod´s. Podobné „kecky“ stojí na oficiálním e-shopu klidně i přes 13 tisíc korun.

    Ivan Hašek a jeho zlatý prsten

    Ivan Hašek a jeho zlatý prsten

    „Outfity si vybírám sám, akorát mě manželka zkontroluje, jestli můžu jít do světa. Zeptám se jí, ona koukne a kývne hlavou. Teď už se moc nekouká (smích). Dneska jsem vstával brzy ráno a nestačil jsem se zeptat. Měl jsem to na ramínku,“ pravil pobavený Hašek, který zaujal také výrazným zlatým prstenem, na němž byl vyražený datum 2023.

    „Dostal jsem ho dneska k šedesátinám od nadace internacionálů. Cením si toho, že mi ho dali. Láďa Vízek ho má taky, ale už o hodně starší. Vzal jsem si ho jen na dnešek, jinak žádné zlato nenosím. Uložím si ho,“ prozradil na závěr Ivan Hašek.

    Celý rozhovor si pusťte ve videu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 pátek 16. února 2024. Anketa je uzavřena.

    • Super
      11
    • Trapas
      10
    • Tvl
      10
    • Cože
      9
    • Sladký
      8
    • Haha
      6