Pešán je jako Buster Keaton, je mu to u pr*ele! Hrdina tvrdě zaútočil na trenéra nároďáku

Je mladý, talentovaný a čekají se od něj velké věci. Během probíhajícího mistrovství světa v hokeji ale kouč Filip Pešán (43) svůj um zatím nepředvedl a čelí obří kritice. Jeho svěřenci zatím oba zápasy turnaje prohráli. Více než výsledky ale fanoušky štve předvedená hra. Sám Pešán uznává, že je třeba na ledě hodně přitvrdit. Těsně před pondělním zápasem s Běloruskem se do reprezentačního trenéra ostře pustil legendární Jiří Hrdina (63). Co mu nejvíce vadí?

Mistr světa z roku 1985 a trojnásobný vítěz Stanley Cupu Jiří Hrdina je známý tím, že si nebere servítky. Nikoho tedy nejspíše nepřekvapilo, že po dvou prohrách Čechů na světovém šampionátu v Lotyšsku sepsul mladého trenéra Filipa Pešána.

„Tvl (zkratka pro ty vole, pozn. red.), má ten Pešán nějaké emoce? Každý záběr tam stojí, jako když je uražený a s nikým nemluví... On tam takhle stojí od první minuty. Proč je tam nehecuje? Takhle jako pan profesor ty kluky asi nenabudí,“ napsal na Twitteru vytočený Hrdina.

„Kouč národního týmu pracuje s hotovými hráči, ten už je nic neučí a má to být i člověk, který podpoří, povzbudí, hecuje, a ne někdo, kdo stojí na střídačce jako Buster Keaton (americký komik němého filmu, kterého proslavila kamenná tvář, pozn. red.) a vypadá jako někdo, komu je to u pr*ele,“ dodala legenda pražské Sparty.

Kromě Pešánova příliš klidného chování na lavičce Hrdinovi samozřejmě vadí (stejně jako fanouškům) také to, že Češi zažívají historicky nejhorší vstup do turnaje. Nikdy předtím se nestalo, aby náš nároďák padl ve dvou úvodních duelech mistrovství světa.

Český tým složením kádru přitom patřil mezi nejsilnější celky. Na soupisce jsou borci z NHL jako Hronek, Vrána, Zadina či Kubalík. Na ledě ovšem nepůsobí jako fungující tým, ale spíše jako soubor náhodně poskládaných individualit.

Pešán uznává: Hráli jsme hokej, který nebolí. To se změní!

Hrdina a pravděpodobně i ostatní, kteří drží palce českým hokejistům, ale nevěší hlavu a věří, že se Pešán i jeho svěřenci brzy proberou.

„Doufejme, že ten špatný zápas je nakopne k lepším výkonům. Ještě je pět zápasů, Kanada prohrála s Lotyšskem a Švédové s Dánskem,“ věří ve zlepšení Hrdina.

Šanci udobřit si rozčílené české fanoušky mají čeští hokejisté v pondělí večer, kdy se postaví Bělorusku. Trenér Pešán dopředu avizoval změny, od svých plejerů čeká diametrálně odlišný přístup.

„V zápasech s Ruskem a Švýcarskem jsme si vyzkoušeli hrát jednoduchý kombinační hokej, který nebolí. Je vidět, že tohle není cesta. Musíme se vrátit do práce, vzít si montérky. Doufám, že to tak bude už v dalším zápase,“ říká odhodlaně trenér Pešán.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:18 úterý 21. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 36
  • 8
  • 7
  • 6
  • 4
  • 3