Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Baník, p***! David Pastrňák řádil v kotli, jeho hecování se stalo hitem internetu

    Žádné VIP! David Pastrňák řádil v kotli Baníku. | foto: Instagram

    Pražská Slavia se v neděli podvečer utkala s ostravským Baníkem. Šlágr 5. kola Fortuna ligy si nenechal ujít ani hvězdný hokejista David Pastrňák (27), který podpořil svůj milovaný klub přímo z kotle, kde s mikrofonem v ruce hecoval všechny chachary. Video se stalo hitem na sociálních sítích.

    Už před úvodním hvizdem bylo jasné, že na stadionu bude panovat fantastická atmosféra, protože oba celky mají jedny z nejlepších fanouškovských táborů v České republice. Baníkovci vyprodali svůj sektor, celkem si cestu do Edenu našlo přes 19 tisíc diváků.

    Velká část domácích příznivců se před začátkem utkání vytasila s obrovským černobílým choreem. Nápis „Slavia proti všem“ zabral polovinu stadionu včetně Tribuny Sever, která je tradičně zaplněná do posledního místa.

    V Edenu nechyběl známý hokejista David Pastrňák (27), který je už nějakou dobu v Česku. „Pasta“ fandí Baníku už od dětství, a pokud mu to čas dovolí, vždy chodí podpořit svůj milovaný klub přímo na stadion.

    Hvězdný útočník Bostonu Bruins ale nechodí do VIP jako většina známých osobností. Nejlepší český hokejista upřednostňuje kotel, kde spolu s dalšími skalními fanoušky fandí ze všech sil.

    Na sociálních sítích koluje video, jak pomocí mikrofonu vyhecoval chachary ke slavnému chorálu, který zná snad každý fanoušek fotbalu. „Za ramena, všichni, k***a. Máme? Máme to všichni? A jedeme! Baník, p***, Baník, p***, FCB!“ křičel Pastrňák a po něm celý kotel Baníku.

    Hvězda hokejové NHL se v kotli Baníku objevila i před dvěma lety. „Baníku fandím odmalička. Je to pro mě srdcová záležitost, v lize vždycky budu fandit jemu. Když se hrají evropské poháry, přeju jakémukoliv českému klubu. Ať je to Slavia, Sparta, nebo Plzeň. Ale v lize je to prostě Baník,“ uvedl tehdy Pastrňák webu iSport.

    Připomínka invaze i nový trávník v Edenu

    Kotel Baníku se mimo jiné blýskl také choreem, jež připomnělo invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa prostřednictvím zoufalého pokřiku Jiřího Kodeta z filmu Pelíšky.

    Kotel Baníku připomněl den invaze vojsk Varšavské smluvy.

    Zajímavostí také je, že se v Edenu se během týdne bleskově vyměnil trávník, který byl po třech koncertech Marka Ztraceného a následných výkyvech počasí v katastrofálním stavu.

    „Na to, že je trávník položený pár dní, je neskutečný. Jsou tam ještě vidět pásy, kde se pokládal, a byl o pár milimetrů vyšší. Ale mám z toho skvělý pocit. Udržel i mě a (obránce) Tomáše Holeše, to je dobré znamení,“ žertoval trenér sešívaných Jindřich Trpišovský.

    Sešívaní měli na novém trávníku podle očekávání od začátku převahu. O jediný gól zápasu se v 47. minutě zápasu postarala letní posila červeno-bílých Muhamed Tijani, který svůj gól proti svému bývalému zaměstnavateli neoslavil.

    „Popravdě k Baníku chovám velký respekt, proto jsem dnes branku neslavil,“ uvedl Tijani.

    Choreo sešívaných před začátkem utkání

    Sešívaní se po těsné výhře nad Baníkem 1:0 posunuli na první příčku tabulky a s 15 body zůstávají stoprocentní. Pražská Sparta naopak v pátém kole poprvé zaváhala, kdy po vyloučení kapitána Ladislava Krejčího neudržela vedení v Teplicích a musela se smířit jen s remízou 1:1. V tabulce se nachází na druhém místě s 13 body.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:32 úterý 19. prosince 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      31
    • Trapas
      6
    • Cože
      5
    • Haha
      2
    • Sladký
      2
    • Tvl
      2