Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Limberský u soudu: Nejsem gambler! Hraji jen poker, blackjack, ruletu a automaty

    Limberský se za gamblera nepovažuje, zahrát si do herny ale chodí. | foto: Koláž Expresu

    Fotbalový sígr David Limberský (36) dal vzpomenout na legendární hlášku kolegy Tomáše Ujfalušiho o „částce, která nesouhlasí“. Plzeňský obránce se před Krajským soudem v Plzni vehementně bránil nařčení podnikatele Čeňka Pazderky, jenž tvrdí, že je fotbalista závislý na hazardu a půjčoval si od něj miliony korun na automaty. „Limba“ ale vzápětí ukázal, že kasina a herny mu nejspíše vůbec nejsou cizí!

    David Limberský ve středu vypovídal před Krajským soudem v Plzni. Podle spisu ho měl podnikatel a bývalý kamarád Čeněk Pazderka připravit o více než pět milionů korun. 

    Sliboval mu, že za jeho peníze koupí luxusní auta, která později prodá a o zisk se s fotbalistou rozdělí. Limberský ale nakonec nic nedostal. Obžalovaný se v úterý před soudem nechal slyšet, že naopak Limberský si od něj v minulosti půjčoval velké peníze, protože je údajně závislý na hazardu.

    „David i ostatní fotbalisti, se kterými jsem spolupracoval, mají problémy s hazardem. David po mně po nocích chtěl, abych mu půjčoval stovky tisíc až miliony. Ty pak společně s Petrželou (Milanem Petrželou, bývalým hráčem Plzně, pozn. red.) prohráli v hernách v centru Plzně. Pokaždé když si ode mě půjčil, neměl druhý den z čeho peníze vrátit. Platil mi vždy koncem měsíce, když dostal z klubu výplatu,“ řekl obžalovaný podnikatel Pazderka.

    Redakce Expres.cz poté Limberského kontaktovala. Známý fotbalový rebel se ale k nařčení, že je gambler, vůbec nechtěl vyjadřovat. „Počkejte si na výsledek, děkuji,“ vzkázal nám plzeňský obránce.

    Ve středu před soudem se ale na toto téma poněkud rozpovídal. Nejprve rázně popřel, že by byl závislý na hazardu, chvíli poté ale ukázal, jak moc se v hernách vyzná. Vyjmenoval snad všechny hazardní hry, které se v nich dají hrát.

    Peněz mám dost, proč bych si půjčoval?

    „Samozřejmě si někdy s kamarády zahraju blackjack nebo poker, někdy si hodím něco do rulety, někdy stovku do automatu. Rozhodně ale nechodím po nocích gamblit. Jsem přece profesionální fotbalista a jsem jedenáct měsíců na hřišti,“ pravil podle serveru Novinky.cz u soudu Limberský.

    „Nikdy jsem si od něj (od Pazderky, pozn. red.) peníze nepůjčoval, mám dost svých prostředků, nevím, proč bych si půjčoval zrovna od něj, když mi tolik dlužil. Je to celé samozřejmě pohádka, kterou si vymyslel,“ dodal fotbalista.

    David Limberský u Krajského soudu v Plzni

    Kromě Davida Limberského měl podnikatel Pazderka podvést další plzeňskou fotbalovou ikonu, Vladimíra Daridu, který v současné době kope za německou Herthu Berlín.

    Ve spisu se píše, že Pazderka Daridovi zprostředkoval prodej vozu za více než milion korun. Fotbalový reprezentant ale od podnikatele dostal ani ne 300 tisíc. Zbytek si prý Pazderka ponechal.

    Podle Limberského takto Pazderka podvedl i další fotbalisty.

    Pazderka může za podvody a zpronevěru vyfasovat až deset let vězení. Zmocněnec Davida Limberského požaduje náhradu škody ve výši téměř 5,6 milionu korun, zmocněnec Vladimíra Daridy chce 800 tisíc.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:51 čtvrtek 13. února 2020. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      78
    • Cože
      53
    • Trapas
      53
    • Sladký
      53
    • Super
      47
    • Tvl
      45
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...