Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Slávista Hovorka: Dojemný konec kariéry, pak párty plná piva pro legendu Kollera

    V pátek odpoledne se ve velmi emotivním videu rozloučil se svými spoluhráči i fanoušky. Fotbalový obránce David Hovorka, který se poslední roky potýkal s vážnými zdravotními problémy, v pouhých 29 letech ukončil profesionální kariéru. Pár hodin poté se bývalý hráč Sparty, Liberce či Jablonce šel odreagovat na párty pro legendárního Jana Kollera. V Lucerně sice teklo pivo proudem, ale „Gadži“ byl jako správný profík na suchu!

    Kdyby ho neničily problémy s koleny, dost možná by nyní byl kapitánem pražské Slavie a třeba i lídrem reprezentační obrany. Kouč sešívaných Jindřich Trpišovský o něm v minulosti vyprávěl, že mu mentalitou připomíná bojovníky, když nastupují do klece. „Stříká z něj testosteron, je šťastný, že může hrát,“ říkal trenér.

    „Na vrcholu sil jsem věděl, že uhlídám kohokoliv,“ sdělil pro klubový web Hovorka, který v pátek odpoledne spoluhráčům v kabině emotivně oznámil, že kvůli problémům s koleny končí kariéru.

    Krátce poté se stoper s přezdívkou Gadži rozloučil také s fanoušky, kteří ho milovali nejenom pro jeho fotbalové schopnosti, ale také kvůli tomu, jak zápasy na hřišti prožíval každý vyhraný souboj.

    „Jsem se svým rozhodnutím smířený, našel jsem vnitřní klid. Ale nezastírám, že je to strašně těžké. Není to úplně legrace po pětadvaceti letech, kdy jsem fotbalu obětoval všechno. Ještě když to mám rád, miluju to, fyzicky se teď cítím dobře,“ vysvětlil Hovorka, který plánoval návrat na trávník, ale jeho plány zhatilo další zranění kolene na letním soustředění.

    Hovorka po emotivním konci kariéry: Párty pro Kollera a pokec s Požárem

    Zatím těžko odhadovat, kam budou směřovat další kroky bývalého hráče Sparty či Jablonce. Pár hodin po oficiálním oznámení o ukončení kariéry ale Hovorka zavítal na velkolepou narozeninovou oslavu pro legendárního útočníka Jana Kollera.

    David Hovorka na oslavě pro Jana Kollera

    Zatímco ostatní hosté v Lucerně ve velkém popíjeli pivo, Hovorka byl jako správný profík „na suchu“ a z podniku zmizel krátce po konci oficiální části programu.

    Fotografové Expresu ho ale zastihli během debaty s bývalým hráčem Sparty Tomášem Požárem, který aktuálně působí coby manažer v brněnské Zbrojovce. Těžko odhadovat, zdali šlo jen o přátelský „pokec“, nebo se u stolu rodila případná spolupráce.

    David Hovorka během přátelského pokecu s Tomášem Požárem

    Pokud by se Hovorka rozhodl u fotbalu pokračovat, bylo by překvapením, kdyby mu práci nenabídla právě Slavia, kde má bývalý obránce skvělé vztahy s realizačním týmem.

    Navíc klub z Edenu v posledních letech často svým bývalým hráčům nabízí funkce v managementu či na jiných pozicích. Příkladem budiž osudy Přemysla Kováře, Jiřího Bílka, Marka Jarolíma, Stanislava Vlčka či Karla Pitáka.

    Fotogalerie


    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 neděle 30. července 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      48
    • Super
      25
    • Haha
      13
    • Cože
      6
    • Sladký
      6
    • Tvl
      5
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...