Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Vízek o Panenkovi: Tři dny nejedl a nevstal z postele! Na poslední chvíli ho zachránil syn

    Ve středu odpoledne fotbalový svět šokovala zpráva, že legendární Antonín Panenka (71) je nakažen koronavirem a bojuje o život v benešovské nemocnici. Údajně má mít i zápal plic. Podle bývalého reprezentanta Ladislava Vízka (65), který se sám koronavirem před časem nakazil, si Panenka ještě před pár dny užíval na golfovém hřišti s kamarády a nic nenasvědčovalo tomu, že by byl nemocný. „Pak tři dny nejedl, byl slabý a jenom ležel. Ještěže jeho syn zareagoval a zavolal mu sanitku,“ řekl Expresu Vízek.

    „Antonín Panenka byl dnes ve vážném stavu převezen na JIP do nemocnice, kde je připojen na přístrojích. Více jeho stav zatím nebudeme komentovat. Tondo, bojuj!“ uvedl na Twitteru fotbalový klub Bohemians 1905, kde Antonín Panenka figuruje jako čestný předseda. 

    Později se ukázalo, že legendární fotbalista je nakažen koronavirem, v médiích se dokonce objevily zprávy, že Panenka má mít zápal plic.

    „Jestli má zápal plic, jak se píše, je to špatné v těchto letech... Já ale takové informace nemám a doufám, že to není pravda,“ řekl Expresu Panenkův dobrý kamarád Ladislav Vízek, který s legendou Bohemky ještě před pár dny hrál golf.

    „Byli jsme si zahrát tak před deseti dny. Hráli jsme venku a nebyli jsme pak ani na obědě. Byl tam s námi ještě Ivan Hašek a ještě jeden kluk a všichni jsme v pořádku. Nikdo to od něj nechytil,“ svěřil se Vízek.

    Antonín Panenka během golfového turnaje

    Vízek: Sanitku mu zavolal syn, Tonda tři dny nejedl a byl špatný

    Na golfu s kamarády vypadal Panenka prý zdravě, jeho stav se zhoršil až po několika dnech. Je velké štěstí, že si toho všiml jeho syn Tomáš.

    „Ještěže kluk zareagoval tak, že ihned zavolal sanitku. On (Antonín Panenka) byl vážně špatný. Tři dny nejedl, byl slabý a jenom ležel. Nemohl nic dělat. Syn viděl, jak moc se trápí. V péči odborníků má větší šanci na uzdravení. Dostal hned infuze, a pokud se tedy přidal zápal plic, jsou na to lékaři snad připravení. Jsem strašně rád, že je v nemocnici,“ dodal bývalý reprezentant.

    Antonín Panenka byl jedním ze slavných fotbalistů, kteří losovali mistrovství Evropy.

    Sám Vízek se před časem koronavirem nakazil a boj s nemocí vyhrál. Na toto období ale nerad vzpomíná a i dnes má pocit, že stále ještě není ve své kůži.

    „Jsem pořád ospalý, nedomrlý a divný. Zanechalo to ve mně nějaké stopy,“ říká Vízek, podle něhož má těžký průběh nemoci i Panenkova manželka, ta ale hospitalizována nebyla. 

    „Je na tom také špatně a má teploty, ale ta to přečká doma,“ dodala legenda Dukly.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 22:29 pátek 5. února 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      52
    • Super
      40
    • Tvl
      27
    • Cože
      25
    • Sladký
      24
    • Haha
      21
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...