Aby maso mělo krásnou barvu, ovoce strukturu a zelenina opravdovou chuť.
Proto šéfkuchaři vymysleli metodu sous-vide, což znamená „ve vakuu“.
Jde o vaření, během něhož se pokrmy připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni. Ta má kontrolovanou teplotu, která je nižší, než bod varu. Většinou je to v rozmezí 55 - 60 °C. Jde o to, aby se jídlo ohřívalo rovnoměrně.
S metodou sous-vide, stejně jako s dalšími novinkami, bojuje i Bradley Cooper coby vyhlášený šéfkuchař, který se chce z ústraní vrátit na vrchol.
„S tím filmem naproto souhlasíme, takhle to je,“ řekli nám kuchaři z restaurace pražského hotelu Palace.
V Praze by jste si podle nich měli takto připravené pokrmy dát snad v každé lepší restauraci. „V dobrých podnicích je to dnes úplně běžné.“
Dokonce si tak můžete vařit i doma. Slušný přístroj na vodní lázeň stojí mezi 3 500 - 4 000 korun, svařovačka vyjde zhruba na 2 tisíce.