Teplé letní počasí se konečně dostavilo a přímo vybízí k příjemnému strávení odpoledne nebo večera v parku či na zahradě. A jak lépe si vychutnat tuto krásnou roční dobu než lahodným jídlem z grilu? Užijte si grilovačku za doprovodu značky Spak a oslavte 30 let působení této společnosti v ČR.
Grilovaný hovězí flap steak se Spak barbecue whiskey-medovou salsou
Ingredience:
Hovězí flap steak 200 g
Spak barbecue whiskey-medová salsa:
Spak Barbecue Whiskey omáčka 2 lžíce
Spak Barbecue omáčka s medem 2 lžíce
Šalotka malá ½ ks
Panenský olivový olej
Mořská sůl + drcený pepř
Postup:
Hovězí flap steak osolíme a opepříme a do masa vetřeme trošku olivového oleje. Spak Barbecue Whiskey omáčku a Spak Barbecue omáčku s medem smícháme a přidáme olivový olej a pokrájenou šalotkou. Podle chuti pak dochutíme solí a pepřem. Rozpálíme gril na nejvyšší výkon (cca 250 až 300 °C) a položíme maso na grilovací rošt – grilujeme, dokud se maso samo neodlepí (cca 3 minuty z každé strany). Poté maso přendáme na odpočívací rošt, stáhneme výkon grilu, vyvětráme ho a dopékáme na nízkou teplotu (cca 100 °C). Délka dopékání závisí na tom, jak chceme mít maso propečené.
Spak Barbecue Whiskey omáčka zaujme milovníky neotřelých chutí. Kořeněná nasládlá omáčka podle americké receptury vyniká oblíbeným kouřovým aroma a její výjimečnou chuť dotváří kapka whiskey. Spak Barbecue omáčka s medem poskytuje oblíbenou kombinaci sladké a slané chuti a skvěle se hodí právě ke steakům, jelikož výborně podtrhuje chuť masa.
Doporučená maloobchodní cena Spak Barbecue Whiskey omáčky je 59,90 Kč.
Doporučená maloobchodní cena Spak Barbecue omáčky s medem je 59,90 Kč.