Sezona grilování je tady, užijte si ji s recepty od Spaku

Teplé letní počasí se konečně dostavilo a přímo vybízí k příjemnému strávení odpoledne nebo večera v parku či na zahradě. A jak lépe si vychutnat tuto krásnou roční dobu než lahodným jídlem z grilu? Užijte si grilovačku za doprovodu značky Spak a oslavte 30 let působení této společnosti v ČR.

Grilování je skvělý program pro společenské setkání, který si užijí přátelé, rodina i kolegové z práce. Pokud jej chcete zpestřit opravdu kvalitními a delikátními ketchupy nebo omáčkami, jež skvěle podtrhnou chuť masa, zeleniny či salátu, sáhněte po osvědčených produktech značky Spak. Ta navíc nyní slaví 30 let na českém trhu – slavte s ní!

Společnost Spak má rakouské kořeny – její vznik sahá až do roku 1935. V roce 1990 rozšířila své působiště i do české Sušice, kde krátce po zahájení činnosti také vybudovala moderní továrnu. V té výroba běží do dnes, na rozdíl od řady jiných výrobců potravin, kteří postupně přesouvají své výrobní závody mimo ČR. Společnost Spak navíc výrobní technologie dále modernizuje tak, aby odpovídaly nejvyšším standardům kvality. A díky tomu Spak nabízí široké množství výrobků v různých baleních, takže svého favorita si v jejím portfoliu najde skutečně každý. Úspěch produktů značky Spak je zaručen díky kvalitním surovinám a zpracování, excelentní chuti a důrazu i na ty nejmenší detaily. Ve spakovských výrobních závodech se ročně vyrobí skoro 30 tisíc tun ketchupů, majonéz, dressingů, omáček a dalších lahůdek. Kromě prodeje na českém, rakouském a slovenském trhu je velká část produkce firmy Spak také exportována, a to převážně do západní Evropy.

Současný majitel Spaku Hans Peter Spak stojí v čele společnosti již od roku 1974. Firmu převzal po svém otci a původní sortiment zaměřený pouze na majonézy rozšířil o řadu ketchupů včetně ostrých. Receptura, která společnosti přinesla úspěch nejen na rakouském trhu, se od té doby nijak výrazně nezměnila. H. P. Spak se svojí značkou také začal jako první v Rakousku vyrábět vlastní barbecue omáčku. Majitel firmy se dodnes podílí na vývoji všech novinek a osobně ručí za kvalitu i chuť každého produktu.

Spak

Pro Spak je důležitá kvalita surovin a jejich správné zpracování, jak potvrzuje sám Hans Peter Spak na příkladu ketchupů: „Důležité je používat jen ty nejkvalitnější suroviny. Například všechna rajčata ve Spak ketchupech jsou z italských farem a dozrála na slunci. V naší receptuře ketchupu pak hraje zásadní roli také množstevní podíl rajčat, například u Spak Master ketchupu je 1 kg ketchupu vyroben z 2,1 kg italských rajčat. A tento výrobek neobsahuje žádné konzervanty, škrob ani barviva. Při výrobě je ale důležitá synergie všech faktorů – výběr nejkvalitnějších surovin, jejich množství a dávkování a následně i šetrná technologie a postupy zpracování, aby chuťové složky při výrobě nedegradovaly.

A že nevíte, jakou dobrotu si s produkty Spak připravit? Inspirujte se na dalších stránkách třemi recepty, které pro vás připravil šéfkuchař Honza Řepa.

Komentáře

Holkometr

Jak to vidí ostatní?
20952
12571