Středa 23. září 2020, svátek má Berta
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
EXPRES

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • jít naiDNES.cz

    Bývalý pornoherec a nová hvězda Prostřena, u níž se učily i celebrity: Je to expert! tvrdí televize

    Poté, co natočil více než 300 filmů pro dospělé, je jasné, že Gianfranca Coizzu (47) jen tak něco nepoloží. Pornominulostí se netají, bere ji jako uzavřenou kapitolu a problém s ní nemají ani na Primě, kde Ital aktuálně zkouší své štěstí ve speciálním vydání Prostřena s úspěšnými šéfkuchaři.

    „TV Prima o pornominulosti účastníka speciálních dílů k Prostřenu nic nevěděla. Navíc nám nepřísluší hodnotit minulost pana Gianfranca Coizzy. Do pořadu jsme ho pozvali jako jednoho z předních expertů na italskou kuchyni v České republice,“ řekla nám mluvčí FTV Prima Zuzana Brzáková k jeho angažmá v Prostřenu.

    I když už lechtivé snímky dávno netočí, láska k televizním kamerám Gianfrancovi zůstala.

    Jako na italské slovo a chutnou krmi vzatý odborník působil Coizza například v pořadu Sama doma v České televizi. Jeho kuchyní v Gourmet Academy pak prošla celá řada hvězd, které se chtěly přiučit něco z přípravy pokrmů z Apeninského poloostrova a přilehlých ostrovů. Ať už to byla Dara Rolins, nebo třeba Vica Kerekes.

    Letos v únoru v Dolních Chabrech otevřel italskou restauraci A posto. Stalo se tak pouhé dva týdny před vyhlášením nouzového stavu a uzavřením všech restaurací. I tak se majitelé rozhodli, že se nenechají odradit. Po dobu koronavirové krize pekli domácí pečivo a připravovali pizzu s sebou pro místní obyvatele.

    A nyní se situace obrací a místní se vracejí na zahrádku na kávu, pizzu a víkendové grilování.

    „Vzniká zde úplně nové místo, jehož součástí jsou všichni, kteří zde bydlí. Všichni mají možnost se zapojit a podílet se na jedinečném místě pro svůj život. Mohou si vytvořit svá komunitní pravidla a rodinnou atmosféru. Při otevírání restaurace během koronakrize to bylo krásně znát,“ řekl Gianfranco Coizza.

    Osobně peče domácí chleba, nakládá maso a vaří přesně jako na Sardinii, aby všem bylo dobře. Symbolický je proto i název A posto. V překladu znamená, že „všechno je tak, jak má být, všechno je v pořádku“.

    Přesně tak byste se měli coby hosté cítit i nad každým chodem sezonního menu. Sám Gianfranco sice horuje pro italské jídlo, najde si ale místo i pro tuzemské pochoutky.

    „Mám rád českou kuchyni, když je jídlo děláno srdcem, a ne pouze jako past na turisty. Rozdíl shledávám v kvalitě potravin a vášní pro vaření,“ svěřil se před časem v rozhovoru pro Lidovky.cz. 

    „Vlastně bych rád viděl více snahy ke znovuobjevení kvalitního českého jídla, co se týká tradice i inovativnosti. Zaměřit se více na kvalitní čerstvé suroviny než vidět na každém rohu parodii na pizzerii,“ dodal Ital.

    Fotogalerie

    Nebezpečná místa Česka: brněnský Cejl. Místo, kde vidíte policii jen projíždět

    Premium Reportéři MF DNES mapují místa, která podle statistik nejsou výjimečně nebezpečná. Ve skutečnosti jde o no-go zóny,...

    Němci kritizují Česko a vzkazují: Podívejte se na naše opatření. Fungují

    Premium Koronavirová propast mezi Českem a Německem se nadále prohlubuje. Z premianta třídy se stal problémový žák, popisují...

    Když ne jeho, tak aspoň jeho dítě! Psycholog Šmolka nejen o zoufalých milenkách

    Premium Ve třiceti už se neprovdáš. Věta, kterou kdysi běžně slýchaly dívky nad třicet let, považované už za staré panny. Dnes...

    Komentáře

    Mohlo by vás zajímat

    Vezmeme vás na titulní stranu
    Středa 23. září 2020, svátek má Berta
    • schránka
    • Přihlásit Můj účet
    EXPRES

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • jít naiDNES.cz