Pondělí 30. listopadu 2020, svátek má Ondřej
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
EXPRES

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • jít naiDNES.cz

    Bývalý pornoherec a nová hvězda Prostřena, u níž se učily i celebrity: Je to expert! tvrdí televize

    Poté, co natočil více než 300 filmů pro dospělé, je jasné, že Gianfranca Coizzu (47) jen tak něco nepoloží. Pornominulostí se netají, bere ji jako uzavřenou kapitolu a problém s ní nemají ani na Primě, kde Ital aktuálně zkouší své štěstí ve speciálním vydání Prostřena s úspěšnými šéfkuchaři.

    „TV Prima o pornominulosti účastníka speciálních dílů k Prostřenu nic nevěděla. Navíc nám nepřísluší hodnotit minulost pana Gianfranca Coizzy. Do pořadu jsme ho pozvali jako jednoho z předních expertů na italskou kuchyni v České republice,“ řekla nám mluvčí FTV Prima Zuzana Brzáková k jeho angažmá v Prostřenu.

    I když už lechtivé snímky dávno netočí, láska k televizním kamerám Gianfrancovi zůstala.

    Jako na italské slovo a chutnou krmi vzatý odborník působil Coizza například v pořadu Sama doma v České televizi. Jeho kuchyní v Gourmet Academy pak prošla celá řada hvězd, které se chtěly přiučit něco z přípravy pokrmů z Apeninského poloostrova a přilehlých ostrovů. Ať už to byla Dara Rolins, nebo třeba Vica Kerekes.

    Letos v únoru v Dolních Chabrech otevřel italskou restauraci A posto. Stalo se tak pouhé dva týdny před vyhlášením nouzového stavu a uzavřením všech restaurací. I tak se majitelé rozhodli, že se nenechají odradit. Po dobu koronavirové krize pekli domácí pečivo a připravovali pizzu s sebou pro místní obyvatele.

    A nyní se situace obrací a místní se vracejí na zahrádku na kávu, pizzu a víkendové grilování.

    „Vzniká zde úplně nové místo, jehož součástí jsou všichni, kteří zde bydlí. Všichni mají možnost se zapojit a podílet se na jedinečném místě pro svůj život. Mohou si vytvořit svá komunitní pravidla a rodinnou atmosféru. Při otevírání restaurace během koronakrize to bylo krásně znát,“ řekl Gianfranco Coizza.

    Osobně peče domácí chleba, nakládá maso a vaří přesně jako na Sardinii, aby všem bylo dobře. Symbolický je proto i název A posto. V překladu znamená, že „všechno je tak, jak má být, všechno je v pořádku“.

    Přesně tak byste se měli coby hosté cítit i nad každým chodem sezonního menu. Sám Gianfranco sice horuje pro italské jídlo, najde si ale místo i pro tuzemské pochoutky.

    „Mám rád českou kuchyni, když je jídlo děláno srdcem, a ne pouze jako past na turisty. Rozdíl shledávám v kvalitě potravin a vášní pro vaření,“ svěřil se před časem v rozhovoru pro Lidovky.cz. 

    „Vlastně bych rád viděl více snahy ke znovuobjevení kvalitního českého jídla, co se týká tradice i inovativnosti. Zaměřit se více na kvalitní čerstvé suroviny než vidět na každém rohu parodii na pizzerii,“ dodal Ital.

    Fotogalerie

    O čem sní tvůj e-mail?

    Šéfredaktor pro tebe každý čtvrtek vybere ty největší pecky a kauzy, které ti nesmí uniknout

    TEST televizorů: Nevyznáte se v široké nabídce? Pomůže vám náš velký přehled

    Premium Od 3 190 do 62 990 korun. Všechny zobrazovací technologie, všechny televizní operační systémy a jedenáct vybraných...

    Jak vydržet v ledové vodě? Finta je jednoduchá, popisují otužilci

    Premium Klepat se zimou tak, že si nedokážete zavázat ani tkaničky u bot, a přitom se tomu smát? I to dokáže koupání v ledové...

    Den se zaměstnanci pohřební služby: poslední rozloučení má dnes jiná pravidla

    Premium MF DNES rozptyluje mýty o pohřebnictví v době koronaviru. Pohřeb do země možný je, i když se úplně nedoporučuje. O čem...

    Komentáře

    Mohlo by vás zajímat

    Vezmeme vás na titulní stranu
    Pondělí 30. listopadu 2020, svátek má Ondřej
    • schránka
    • Přihlásit Můj účet
    EXPRES

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • jít naiDNES.cz