Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    České nevěsty chtějí levné šaty z Asie. Fotky odhalily otřesné podmínky!

    Švadlenky u šicích stolů v péřovkách? Nevadí, hlavně že jsou šaty levné. | foto: Reprofoto beremese.cz

    Nevěsty se v internetových diskuzích na specializovaných svatebních webech chlubí fotkami šatů z čínské manufaktury. Mnohdy netuší, že na sebe fotkami prozrazují, že se podílejí na plagiátorství. Fotky však odhalily i ne zrovna příjemné podmínky, ve kterých asijské švadleny pracují.

    Už jsme si ukázali, jaká hrůza vám může přijít, když si budete objednávat šaty na míru od neznámých nebo neprověřených obchodníků a výrobců z Asie. Řekli jsme si také, jak se nenechat nachytat, když přes všechna varování na takové koupi trváte.

    Dnes se v kauze zpackaných šatů z Číny podíváme, v jakém prostředí šaty vznikají a za jakých podmínek.

    Značka: Levně

    Každá nevěsta chce být ve svůj den D neodolatelná, k čemuž jí mají dopomoci ty pravé svatební šaty. Obchází svatební salóny, brouzdá na internetu a má řadu nároků. Ve střetu s realitou, respektive s cenou, se pak pro řadu nevěst ostatní nároky rozplynou a zůstane jen jeden: aby byly šaty co nejlevnější.

    Krásné šaty, nebo levné šaty? A jak to zkombinovat tak, aby se vlk nažral...? Na tuhle otázkou našly odpověď chytré čínské hlavičky - nabídly evropským nevěstám šaty ušité na míru, a to podle zadání nebo obrázku, ale hlavně LEVNĚ.

    Šaty na ebay.com za lidové ceny.

    Stačí poslat fotku a míry a pak jen zhruba měsíc trpělivě čekat, až z Asie přijde balíček. Šaty jsou několikanásobně levnější, nevěsta nákup zařídí z pohodlí domova. Ale tím veškerá pozitiva končí.

    Jak už jsme opakovaně upozorňovali, šaty v mnoha případech nesedí, jsou z otřesného materiálu a nevěsta se tak nevyhne další investici, a to za jejich opravu či přešití. U neprověřených výrobců je objednávka takových šatů dokonce sázkou do loterie, protože do poslední chvíle nemáte záruky, jak budou šaty vypadat.

    Fotogalerie

    Fotky odhalily otřesné podmínky

    Jenže nevěsty začaly být opatrné, přeci jen zfušované šaty z Číny nejsou žádným nově objeveným fenoménem, výrobci zareagovali a začali zájemkyním poskytovat fotky z průběhu šití šatů nebo jak vypadají před tím, než se na nich doladí poslední detaily před odesláním. Nevěsta pak může být v klidu nebo si nechat šaty maličko upravit.

    Dámy se takovými fotkami často chlubí v internetových diskuzích nebo svatebních fórech, mnohdy ale netuší, co dalšího fotky odhalují.

    Švadlenky u šicích stolů v péřovkách? Nevadí, hlavně že jsou šaty levné.

    V prvním případě na sebe prozrazují, že se dopouštějí spolu se švadlenami plagiátorství. Švadlena tím, že okopírované šaty šije, nevěsta, že tyto šaty kupuje.

    V druhém případě fotky odhalují, v jakém prostředí šaty vznikají. Jak je z fotek v galerii patrné, šaty jsou šité v ušmudlaném prostředí, kde se válí nepořádek a všemožné látky.

    Čínská manufaktura na svatební šaty.

    Švadleny sedí u šicích strojů v péřových bundách, někde jim pro práci chybí i dostatek světla. Jakýpak asi má taková švadlenka plat?

    Opravdu si některá nevěsta myslí, že za těch pár dolarů za den práce jí švadlena vyšije dokonalou krajku na šatech za dva tisíce korun? Očividně ano, protože svatební byznys v tomto směru jenom kvete a obchodníci neb prostředníci si jenom mnou ruce.

    Nechali byste si i vy ušít šaty na míru v čínské manufaktuře? Měli jste i Vy podobně špatnou zkušenost s šaty objednanými přes internet? Pošlete nám fotografie s krátkým popisem Vašeho problému na tip@expres.cz.

    Co na čínské oděvní manufaktury, které hromadně šijí pro české nevěsty, říkají čeští návrháři a svatební salóny? Co dělat, když vám prodejce nechce za zfušované šaty vrátit peníze? Tématu se budeme i nadále věnovat a zveřejníme i další vaše příběhy a kousky, které nám do redakce posíláte.

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 5:05 pátek 24. června 2016. Anketa je uzavřena.

    • Cože
      20
    • Trapas
      19
    • Super
      17
    • Sladký
      13
    • Tvl
      12
    • Haha
      11