„Ženy se bojí na ulici!,“ zlobí se šéf německých policistů. Proč?

Na zdrženlivé Německo neobvykle ostře působí vystoupení šéfa německých policejních odborů Rainera Wendta. Ten naprosto bez servítek popisuje selhání systému tváří v tvář uprchlické krizi a apeluje k aktivitě a řešení vážných problémů ohrožujících Německo. Podle něj začíná v Německu konečně vítězit rozum.

Podle Wendta je nutné v Německu prosazovat platící zákony a kulturní návyky navzdory všem, kteří je odmítají přijmout. „Mnozí z nově příchozích o jakoukoliv integraci zájem nemají,“ konstatuje policista s tím, že se cizinci ve velkých městech připojují k tradičním arabským zločineckým gangům, jejichž vliv tak neuvěřitelně roste. K okruhu jejich zájmů patří drogy, organizovaný zločin včetně vražd a zneužívání žen a dětí.

Kritizuje především přístup německé levice a volá po změně stylu komunikace o palčivých problémech migrační krize. Upozorňuje na to, že kdyby policejní ředitel před dvěma lety v souvislosti se sexuálními delikty uprchlíků na Silvestra v Kolíně na Rýnem vyjádřil veřejně obavy o bezpečnost ve městě, přišel by pravděpodobně o práci. Přitom právě tento druh zločinnosti považuje za alarmující.

„Ženy jsou kvůli aktivitám islamistů vytlačovány z veřejného života. Stále méně se účastní kulturních festivalů a veřejných akcí,“ říká šéf policejních odborů a dodává, že pozvolnou ztrátu svobody nelze akceptovat. „Je nutné usilovat o návrat žen, které mají strach do veřejného života.“

„Německo ztratilo kontrolu nad svými hranicemi, a s tímto faktem se není schopné vyrovnat. Identifikování nově příchozích uprchlíků naprosto nefunguje. O statisících lidí nemáme žádné relevantní informace. Je potřeba být velmi aktivní a postavit se k vážným problémům čelem.“

Policista tvrdí, že doba romantického popisování zcela odlišné reality skončila.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:17 pátek 7. července 2017. Anketa je uzavřena.

  • 52
  • 12
  • 12
  • 9
  • 8
  • 7