Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Primátor Hřib představil na Facebooku mapku okruhů. Neučte orla létat, smějí se Pražané

    Primátor Prahy Zdeněk Hřib (39) velmi rád komunikuje s veřejností prostřednictvím sociálních sítí, což je v dnešní době samozřejmě jedině plus, ale někdy se jeho facebookové kampaně naprosto minou účinkem. Nejenže má tendenci řídit město přes své statusy, ale někdy podle komentujících zapomíná, ke komu vlastně mluví.

    „Mám zkušenost, že ohledně okruhů a dráhy na letiště často panují zmatky. Tak si v tom pojďme udělat pořádek,“ začíná další facebookový status primátora hlavního města.

    „Městský okruh (jinak také vnitřní okruh) slouží k tomu, aby vedl dopravu mimo centrum města. Staví ho město, ale v moderních západních metropolích je běžné, že ho spolufinancuje stát. (...) Pražský okruh (správně dálnice D0, jinak také vnější okruh) slouží k tomu, aby auta projíždějící Prahou nemusela zajíždět do města a mohla ho pohodlně objet,“ informuje Hřib a přikládá mapku s vyznačenými okruhy, kde nechybí domeček, letadlo, vlak, auta, tramvaj a kůň, kterou pojmenoval Plán bitvy.

    Mapka okruhů podle Zdeňka Hřiba.

    „Zaujalo vás něco v tomto příspěvku a měli byste zájem o podobné přehledy o Praze i příště? Napište mi do komentářů,“ vyzývá Pražany primátor.

    Jeho snaha o žoviální kontakt s občany hlavního města se ale tentokrát s pozitivními reakcemi moc nesetkala. Zejména proto, že Zdeněk Hřib se v Praze nejenže nenarodil, ale je to „náplava“, jak se v hlavním městě posměšně říká, přestože Hřib žije v Praze už dvacet let.

    Ale občané města to berou jako snahu poučovat už o dávno známém.

    „Nepoučujte nás o okruzích a raději sdělte termíny, kde se začne stavět a kdy bude hotovo,“ ozývá se z diskuze pod příspěvkem. „Plány, plány, plány, slova, slova, nestaví ale nikdo. Jak se nyní ukázalo, je pro Prahu nadlidský výkon vypsat soutěž i na kousek metra,“ kritizuje další a připomíná tak stálého kostlivce ve skříni, kterým je metro D.

    „A jaká je tedy odpovědnost Prahy za dopravu ve městě, tedy vyjma kavárniček pod viadukty a na křižovatkách a teatrální zahajování staveb s fungl novými lopatami a přilbami?“ zní další výtka, kdy diskutující naráží na to, že momentálně je Praha v katastrofálním stavu, co se týče dopravy. Snad v každé městské části jsou uzavírky silnic nebo objížďky a na hlavních tazích se tvoří neskutečné kolony, zatímco v centru Prahy se řeší to, zda budou stolečky kavárny v silnici pro auta, která je kvůli tomu uzavřená.

    „Neučte orla létat,“ okomentovalo Hřibův příspěvek několik lidí, kteří se tak ohrazují vůči tomu, že jim primátor představuje popsané okruhy hlavního města namísto toho, aby se tedy konečně začalo něco dělat, například i výstavba záchytných parkovišť.

    Zdeněk Hřib kritikům ale slibuje, že do roku 2030 by mělo být vše hotovo.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:30 pondělí 9. listopadu 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      113
    • Haha
      44
    • Super
      32
    • Tvl
      23
    • Sladký
      22
    • Cože
      20
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...