Britští muslimové vyhrožují smrtí jinému muslimovi, který odsoudil útoky v Paříži

Devětačtyřicetiletý muslim Mufassil Islam bezprostředně po pařížských teroristických útocích nahrál na Youtube video, ve kterém odsoudil terorismus a nadával na ty, kteří útoky spáchali. Od většiny lidí si za své video vysloužil uznání, ale od některých členů muslimské komunity se mu dostalo nejen pohrdání a nadávek, ale i výhrůžek smrtí.

Video na Youtube, které natočil britský muslim Mufassil Islam po pařížských teroristických útocích se stalo rychle šířeným hitem. Devětačtyřicetiletý právník v něm ostře odsuzuje činy teroristů a těm se nezdráhá vulgárně nadávat.

Fotogalerie

Většina z těch, kteří video viděli a sdíleli, Mufassilu Islama chválila za to, že se nebál distancovat se od činů, které teroristé páchají ve jménu islámu. Odvaha upozornit na zneužívání náboženství k šíření zla má ale i svou stinnou stránku.

Mufassil Islam se považuje za dobrého muslima i za dobrého Brita.

Od radikálních členů muslimské komunity se panu Islamovi sešlo mnoho nadávek, ale i výhrůžek násilím a dokonce i smrtí.

„Nejhorší je, že mi smrtí vyhrožují mladí lidé, kteří už se narodili v Británii a mají britské občanství. S tím, že tihle lidé podporují ISIS a jsou ochotni ve jménu teroristů páchat zlo by měl někdo rychle něco udělat,“ říká Islam.

Video, které Mufassil Islam umístil na Youtube má tisíce shlédnutí.

Mufassil Islam, který pochází z Bangladéše žije v Británii 22 let a má zde rodinu a dvě děti se přitom sám cítí být oddaným muslimem. „Není problém být dobrým muslimem a zároveň dobrým Britem. Já sám jsem toho příkladem a lidí jako jsem já je naštěstí hodně,“ říká Islam a dodává, že proti šíření nenávisti bude vystupovat i nadále stejně jako bude i nadále lidem ukazovat, že islám není náboženstvím nenávisti.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:39 úterý 22. března 2016. Anketa je uzavřena.

  • 57
  • 6
  • 5
  • 5
  • 5
  • 4