Řidič dodávky srazil reprezentanta v triatlonu. Nechal ho ležet v příkopu a ujel pryč

Vojtěch Kačena | foto: Facebook

Triatlonista Vojtěch Kačena trénoval na blížící se závody, které se konají na Havaji a ročně se na ně kvalifikuje jen několik Čechů. Mezi obcemi Jince a Běštín u Hostomic na Berounsku ho ale srazila dodávka s přívěsem. Řidič na místě nehody sice nejprve zastavil, ale poraněnému sportovci odmítl pomoci a nechal ho ležet v příkopu!

O nedělní nehodě triatlonisty Vojtěcha Kačeny informoval na svém Facebooku jeho kolega a kamarád Jan Strangmüller.

„Nějaké hovado v bílém Fordu Transit s přívěsem sestřelilo Vojtu Kačenu a ujelo. Vojta skončil v nemocnici s tržnou ranou v lýtku a se zlomeninou obratle,“ napsal Strangmüller. a přidal na sociální síť fotografii zraněného kamaráda.

Triatlonista Vojtěch Kačena už je z nemocnice venku. Měl ohromné štěstí, že nehodu přežil.

„Když jsem z Jinců vystoupal kopec a začal klesat, začala mě předjíždět bílá dodávka. Byla starší a patřil k ní obrovský přívěs: bez nákladu, placatý, ale opravdu obrovský a dlouhý,“ popsal Kačena pro TN.cz moment před nehodou.

Vojtěch Kačena měl štěstí, že přežil.

„A když se dodávka začala zařazovat přede mě, uvědomil jsem si, že mě ten přívěs trefí. Byla to sekunda. Trefil mě do levé nohy: mám několikacentimetrovou díru v lýtku, asi osm stehů. Náraz mě katapultoval do příkopu, kam jsem dopadl hlavou napřed. Nechápu, jak jsem to přežil,“ pokračoval vášnivý sportovec, kterému řidič prý zničil zbrusu nové kolo za několik set tisíc korun.

Řidič dodávky Kačenovi nepomohl. Naštěstí si ho ale všiml hned první člověk, který projížděl okolo místa nehody. Zastavil a zavolal sanitku.

Po řidiči, který Kačenu srazil a nechal ho ležet v příkopu, už usilovně pátrá nejenom policie, ale také lidé na sociálních sítích.

„Prosím, zkusme toho řidiče společnými silami vypátrat a postarat se o to, aby taková hovada, co jezdí na silnicích, přišla o řidičák,“ napsal kamarád zraněného sportovce Jan Strangmüller.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:45 středa 20. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

  • 26
  • 23
  • 22
  • 21
  • 21
  • 20