Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hašek pro Expres: Růžička a Rajchl? To spojení mě nepřekvapuje, jedna věc ale ano!

    Společně se podepsali pod největší úspěch českého hokeje. Brzy se z nich ale stanou tak trochu konkurenti na politické scéně. Hokejový kouč a kapitán legendárního týmu z Nagana Vladimír Růžička (60) totiž oznámil, že vstupuje do politiky. Dominik Hašek (59), který se stejně jako Růžička připravuje na blížící se volby, se Expresu svěřil, že ho Růžičkův krok příliš nepřekvapil. „Překvapuje mě ale, že si Láďa vybral pro vstup do politiky zrovna Europarlament,“ tvrdí Hašek, kterého na podzim čekají volby do Senátu.

    Strana PRO vedená kontroverzním Jindřichem Rajchlem v pondělí představila Vladimíra Růžičku jako jednoho z kandidátů do Evropského parlamentu.

    „Rozhodl jsem se kandidovat za stranu PRO do europarlamentu, protože bych chtěl, aby se zlepšily podmínky českých sportovců a národních zájmů. Nejsem žádný řečník, takže děkuji,“ pravil hokejový kouč na tiskovce.

    Růžička, který jako kapitán dovedl českou hokejovou reprezentace ke zlaté medaili na olympiádě v Naganu, není jedinou hokejovou legendou, která se vrhla na politickou kariéru.

    Do Poslanecké sněmovny se dostal Milan Hnilička či Jiří Šlégr. Za TOP 09 bude kandidovat do Europarlamentu a na podzim také do Senátu bývalý skvělý brankář Dominik Hašek. Právě fenomenální Dominátor Expresu nyní popsal, co říká na Růžičkův krok, který mnoho lidí možná překvapil.

    „Není to pro mě vyloženě překvapení. Slyšel jsem, že Láďa s hnutím Jindřicha Rajchla sympatizuje a dokonce byl i vidět na některých jeho vystoupení. Co je pro mě ale určitě překvapením, je to, že si Láďa pro vstup do politiky vybral zrovna Europarlament,“ uvedl pro Expres.cz Hašek.

    Dominik Hašek promluvil nejenom o Naganu

    Případný úspěch či neúspěch bývalého spoluhráče z nároďáku ale odmítl odhadovat. „Vůbec nevím. Záleží také, jak má hnutí Jindřicha Rajchla postavenou kandidátku,“ řekl bývalý brankář, který se chystá na letošní volby do Senátu, kam kandiduje za TOP 09 na Benešovsku.

    „Zatím ještě probíhá příprava, ale od konce měsíce rozjedeme kampaň. Ta opravdová začne až po volbách do Evropského parlamentu,“ prozradil Hašek, který v minulosti také naznačil, že by ho zajímal boj o Hrad.

    Fotogalerie