Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Koaliční útok Rakušana na Richterovou: Stěžuje si na luxus! Jste lhář a styďte se, zuří Piráti

    Kandidovali spolu do Sněmovny, teď jí bok po boku vládnou. Poněkud nečekaně tak působí rýpanec, který si ministr vnitra a šéf hnutí STAN Vít Rakušan neodpustil směrem k pirátské místopředsedkyni dolní komory Olze Richterové. Společně s Alenou Schillerovou ji zařadil do výčtu poslanců, kteří si stěžují, že musí nocovat v luxusu, zatímco venku mrznou lidé bez domova! Pirátská strana hbitě reagovala a označila Rakušana za lháře. A nejspíš nebude náhoda vyjádření Ivana Bartoše z minulého měsíce, že koalice PirSTAN už se v budoucnu opakovat nebude...

    Ministr vnitra si PR videa vyloženě užívá. Vedle nejnovějšího příspěvku, kde po vzoru Marka z Lásky nebeské tahá papíry s nejrůznějšími vzkazy, upozornil na možnost nakoupit za sto korun nocleženku pro bezdomovce.

    Zachumlal se přitom do spacáku a videovzkaz proložil i rýpancem do politiků, kteří si během několika posledních prodloužených jednání „stěžovali“ na to, že musí nocovat ve Sněmovně. Do výčtu vedle Aleny Schillerové z hnutí ANO ale nečekaně zařadil také svou koaliční kolegyni Olgu Richterovou.

    Jedna stovka šustí líp, než ten nejlepší poslanecký spacák. Darujme kus našeho vánočního klidu a pohodlí těm, kteří to nejvíc potřebují. Nákup nocleženky stojí stovku a @armadaspasy_v_cr za ni dokáže jednomu člověku zajistit jídlo, sprchu, základní ošetření a důstojnou noc v teple. Vyzval jsem svoje kolegy a kolegyně a poprosím i vás, pokud máte tu možnost, pomozme společně lidem bez domova.

    www.noclezenka.cz

    19. prosince 2023 v 13:09, příspěvek archivován: 20. prosince 2023 v 12:31

    „Když jsme jako poslanci přespávali ve Sněmovně ve spacácích, věděli o tom úplně všichni. Dělalo se okolo toho obrovské haló. Mnozí se fotili na sociální sítě a ukazovali, v jakém nepohodlí ve své vyhřáté kanceláři ve spacáku v noci trpí. Možná přitom ale malinko zapomněli na to, že někde tady kousek od Sněmovny v tu samou chvíli spal někdo na ulici. Asi i bez toho spacáku. A ten by tenhle náš poslanecký luxus považoval za něco, k čemu se on sám ve svém životě jen tak snadno nedostane,“ říká Rakušan, zatímco fotky političek běží na pozadí.

    Jenže rýpnutí se ani trochu nelíbí Pirátské straně. Ta se ozvala téměř okamžitě a ministrovi, se kterým před dvěma lety sdílela kandidátku, to dala velice ostře najevo. Dokonce ho označila za lháře, který by se měl stydět!

    „Kde v tomto postu Olga Richterová píše o tom, že trpí ve Sněmovně, když tam musí být přes noc? Její povinnost je řídit schůzi, takže jako správná skautka je připravena. Sdílíte lež, pane Rakušane, a zneužíváte k tomu fotku Olgy Richterové. Že se nestydíte,“ napsali Piráti.

    Opoziční lídryně mě nerozhází. Jako bývalá skautka také dokážu zvládnout několik dní ve sněmovní džungli!

    Mrzí mě, že místo realistických návrhů opozice přichází akorát s obstrukcí, kterou chtějí paralyzovat chod Sněmovny. Přitom to byla právě vláda Andreje Babiše, která prohýřila veřejné rozpočty a nechala po sobě prázdnou kasu.

    Teď místo, aby přijali odpovědnost a snažili se v současné složité situaci konstruktivně spolupracovat, chtějí jen házet klacky vládě pod nohy a krizi prohlubovat. Řečí o tom, komu a kolik by měla vláda přidávat peněz, má opozice hromadu. Funkční systémové návrhy, kde na to vzít, ale nemá žádné.

    Piráti nejsou populisti, aby lidem slibovali něco, co nejde splnit. Snažíme se naopak prosazovat to, co je uskutečnitelné a v současné chvíli mimořádně důležité. Aby teď po podpoře seniorů stát podpořil také rodiny s dětmi. Například tím, že nastaví pravidelný růst rodičovských příspěvků.

    Tak nám v tom všem držte palce. Děkujeme!

    #olgarichterova #pirati #odpovednost

    28. února 2023 v 17:00, příspěvek archivován: 20. prosince 2023 v 12:32

    Rakušan se celou věc snažil rychle vyžehlit, ovšem dosti krkolomně. Vlastně naznačil, že příspěvkem vlastně mířil na Alenu Schillerovou a že fotku Richterové sdílel v podstatě jenom proto, že její příspěvek byl povedený.

    „Nikde, tenhle její post byl přímo legendární, já věřím, že všichni pochopí, na koho tou svojí poznámkou mířím. Na Olgu určitě ne a ona jistě není vztahovačná,“ napsal.

    Mezi Piráty a Starosty ostatně dlouhodobě nepanuje nejlepší nálada. Zatímco trojkoalice Spolu nadále klape podle představ jejích šéfů, kteří ji plánují zachovat i do dalších voleb včetně těch do Evropského parlamentu, šéf Pirátů Ivan Bartoš se před měsícem nechal slyšet, že Piráti a STAN už v budoucnu společně kandidovat nebudou.

    Fotogalerie