Hrdý udavač Klusák: Naprášil jsem Klause, že byl v restauraci! Bylo to technické zázemí demonstrace

Vít Klusák (40), režisér a nově i aktivista, se po nedělní demonstraci, na niž dorazil i bývalý prezident Václav Klaus (79), pochlubil na Facebooku, že je hrdý udavač a zavolal na něj policii kvůli tomu, že šel do restaurace. Šel. Bylo to totiž technické zázemí demonstrace.

V neděli proběhla na Staroměstském náměstí další z demonstrací proti opatřením vlády ohledně koronaviru a odpůrců očkování. Zúčastnil se jí také bývalý prezident Václav Klaus, který vystoupil na pódiu a přítomným sdělil, že se očkovat nenechá, protože je podle něj logičtější tvorba přirozené imunity.

Na jeho slova přirozeně začali reagovat lidé z medicínského prostředí a rozběhla se klasická debata o tom, zda je vakcína proti koronaviru užitečná, či nikoliv, nicméně toto není gros našeho článku.

Přítomnosti bývalého prezidenta na demonstraci si všiml i režisér Vít Klusák, jenž se projevil jako uvědomělý občan a na Václava Klause zavolal policii, jelikož měl pocit, že Klaus porušuje vládní nařízení tím, že se šel do restaurace, která má být zavřená. Tedy podle Klusáka zavřená pro obyčejné lidi, ale pro nadlidi typu Klaus a Daniel Landa se najednou zázračně otevřela, aby tam pánové měli mecheche.

„Zatímco bývalý prezident a světově proslulý kleptoman Václav Klaus upřednostňuje amnestie, já jej dnes naopak hrdě udal. (Klaus) vstoupil v doprovodu exnácka Landy do restaurace Al Minuto. (...) Korunu tomu nasadil policista na lince 158, když navrhl, že by bylo lepší to nezapisovat,“ pochlubil se Klusák na Facebooku.

Ono ale ani nebylo co zapsat.

„Bylo to jedno místo, kde Klusák viděl prezidenta, a to technické zázemí demonstrace. Dvacet metrů od toho byla pronajatá jiná část restaurace, ta zase sloužila pro novináře,“ řekl nám Petr Macinka z Institutu Václava Klause.

„Nebyl tam žádný barman ani obsluha, byl tam jen koordinační tým, objednali si to organizátoři akce a je k tomu smlouva o pronájmu. Mohl si tam skočit na toaletu nebo se připravit před svým vystoupením, aby nepostával na náměstí, než na něj dojde řada. Je to součást organizace, která probíhala v nějakých podmínkách, a její součástí je technické zázemí. Není to tak, že by šli do zavřené restaurace, nic se tam neprodávalo,“ popsal Macinka.

Václav Klaus v zavřené restauraci, jejíž část sloužila jako technické zázemí.

Pochopení se hrdý udavač Klusák nedočkal ani u veřejnosti, pod jeho statusem se rojí velmi neveselé komentáře, které mnohdy obsahují jen větu složenou z vulgárních slov.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:05 úterý 11. května 2021. Anketa je uzavřena.

  • 144
  • 129
  • 36
  • 22
  • 17
  • 14