Samopaly, policejní hlídky a betonové zátarasy! Takové budou Velikonoce v Česku

Mnozí lidé už se těší, až si o Velikonocích odpočinou. Pánové pak i na to, jak vyšlehají pomlázkou všechny krásné ženy v okolí. O svátcích se ale rozhodně nebudou nudit policisté, kteří musí ve městech dohlížet na pořádek a bezpečí občanů. O tom, jak budou probíhat Velikonoce v ulicích České republiky, informovalo Policejní prezidium ČR na svém webu. Čekají nás betonové zátarasy, samopaly a početné policejní hlídky!

Na bezpečnost na silnicích a na veřejný pořádek dohlédnou během velikonočních svátků stovky policistů.

Ve větších městech budou policejní hlídky ozbrojeny samopaly, v blízkosti trhů či jiných míst s vyšším počtem návštěvníků se podobně jako o Vánocích objeví také betonové zátarasy.

Během prodlouženého víkendu chystají několik bezpečnostních akcí také dopravní policisté. Ti se zaměří na to, jestli řidiči nepožili před jízdou alkohol či drogy.

„V loňském roce během Velikonoc policisté zjistili 124 řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu, dalších 29 jich bylo pod vlivem návykových látek,“ uvedla pro ČTK policejní mluvčí Hana Rubešová. 

Nejrizikovějším dnem na českých silnicích bývá Velikonoční pondělí.

„Obyvatelé větších měst mohou potkat policisty s dlouhými zbraněmi, jako tomu bylo během vánočních svátků. Vzájemnou spoluprací s představiteli místní samosprávy, organizátory kulturních akcí a dalšími složkami integrovaného záchranného systému individuálně řešíme také umístění betonových zátarasů a jiných technických prostředků,“ dodala policejní mluvčí.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:57 pátek 16. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 23
  • 22
  • 18
  • 18
  • 18
  • 13