Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Klaus slavil 80. narozeniny: Nechyběl Miloš Zeman ani stará parta z ODS

    Hosté na oslavě 80. narozenin Václava Klause na Hradě: Nechyběla stará parta z ODS včetně Miroslava Macka ani prezident Miloš Zeman. | foto: Tilen Vajt/ Pavel Dvořák

    Bývalý prezident Václav Klaus dnes odpoledne v zahradách Pražského hradu slaví 80. narozeniny. Mezi hosty nechyběl prezident Miloš Zeman, dorazila i téměř celá stará dobrá parta z ODS v čele s Vlastimilem Tlustým nebo Miroslavem Mackem, který přišel v doprovodu své partnerky. S Janou Nečasovou Nagyovou dorazil ruku v ruce i expremiér Petr Nečas.

    I když teploty s přehledem překročily třicítku, oslavenec Václav Klaus si v den oslavy svých osmdesátin zachovával chladnou hlavu a smysl pro humor.

    „Ani nevím, kolik lidí jsme pozvali, ale desítky hostů se mi omluvily, někteří s ohledem na aktuální počasí,“ prozradil bývalý prezident, který slaví v zahradách Pražského hradu. 

    „Doufám, že to ve zdraví přežijeme a pojedeme domů,“ vtipkoval oblíbený politik, který okomentoval tropické počasí se slovy, že se mu někdo mstí za jeho řeči o globálním oteplování.

    Mezi prvními hosty přivítal svou rodinu v čele s manželkou Livií, jež se na nádvoří setkala s mladším synem Janem a chotí Lucií, která je jeho druhou ženou, již si vzal v roce 2019. 

    Bývalá první dáma byla ve velmi dobrém rozmaru a rozdávala úsměvy na všechny strany. Klausův mladší syn byl poněkud rezervovanější, zřejmě i proto, že na oslavu s manželkou vzali i svou malou dcerku. Ta se narodila loni na jaře a zatím se jim dařilo ji před světem docela úspěšně utajit. Václav Klaus mladší na oslavu dorazil o patnáct minut později.

    Půl hodiny před oficiálním začátkem areálem Hradu procházel i fotograf Jakub Ludvík nebo dlouholetý předseda Sdružení nájemníků, politik Stanislav Křeček, který přišel s manželkou.

    Václav Klaus mladší míří na oslavu 80. narozenin Václava Klause na Hradě.

    Pak už začaly proudit na Hrad hotové davy. V zástupu gratulantů a VIP hostů nechyběly ani někdejší špičky ODS. Na Klausovy osmdesátiny dorazili Miroslav Macek s partnerkou, Vlastimil Tlustý i Petr Nečas, který vyvedl manželku Janu Nagyovou. O něco později dorazili i Pavel Bém nebo Ivan Langer s manželkou.

    S dárkem a přáním všeho nejlepšího přišel na Hrad i kardinál Dominik DukaVladimír Železný, Libuše Šmuclerová i její exmanžel Roman Šmucler. 

    Zahlédli jsme i režiséra Jiřího Stracha nebo Ivana Mládka, který oslavenci zazpívá. Čas si našli i Deana a Juraj Jakubiskovi. Mezi hosty a gratulanty byl k nepřehlédnutí také moderátor Luboš Xaver Veselý.

    V doprovodu ochranky a pohodlně usazen v kolečkovém křesle na párty dorazil také prezident Miloš Zeman, který byl očividně velmi dobře naladěný, oslavu svého kamaráda a politického souputníka si nemohl nechat ujít!

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:27 sobota 16. října 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      28
    • Super
      6
    • Haha
      3
    • Tvl
      3
    • Cože
      2
    • Sladký
      2
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...