Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Klaus: Schillerová není jediná, co neumí anglicky! Foldyna házel proti Novotnému ramena

    V posledních dnech je velkým tématem v České republice úroveň znalosti anglického jazyka ministryně financí Aleny Schillerové (ANO). Ta se sice bije do prsou, že se domluví dobře, ale nedávno ji zaskočila redaktorka CNN Prima News, vybalila na ni angličtinu a Schillerová vzala nohy na ramena! Zastání našla ministryně u předsedy Trikolóry Václava Klause mladšího. „Není jediná, vzpomeňte na expremiéra Sobotku,“ řekl nám Klaus, který se v rozhovoru pro Expres.cz věnoval také ostře sledovanému sporu mezi Jaroslavem Foldynou (SPD) a řeporyjským starostou Pavlem Novotným (ODS).

    Angličtina ministryně financí Aleny Schillerové ze začala řešit poté, co Hospodářské noviny uveřejnily článek o její neúčasti na videokonferencích o rozdělování peněz kvůli nedostatečné angličtině. Poté se na internetu objevila videa, z nichž je očividné, že Schillerová si s angličtinou rozhodně netyká.

    Vrcholem této „kauzy“ bylo, když Schillerovou překvapila reportérka CNN Prima News, která položila svůj dotaz v angličtině. Ministryně nereagovala a okamžitě odešla.

    „V angličtině nejsem nejlepší na světě. Taky jsem o sobě nikdy netvrdila, že mluvím anglicky, jako když bičem mrská. Koneckonců před rokem 1989 jsme museli povinně biflovat jiné jazyky. Proto na sobě velmi tvrdě pracuji a poctivě se doučuji. I díky tomu a svému skvělému týmu zvládám náročnou práci ministryně financí nejen doma, ale i v Bruselu,“ uvedla na svém Facebooku Schillerová, která kvůli neznalosti angličtiny teď čelí na sociálních sítích velkému posměchu.

    Není jediná, vzpomeňte na Sobotku a jeho angličtinu, říká Klaus

    Zastání ovšem ministryně našla u předsedy Trikolóry Václava Klause mladšího. Tomu na Ministerstvu financí vadí úplně jiné věci než to, že Schillerová neumí anglicky.

    „Já si myslím, že je strašný průšvih, že vláda tiskne nekryté peníze a že nešetří. Místo toho, aby se zrušila inkluze, zjednodušily se dávky, aby lidé pracovali produktivně, to jsou věci, které mi na Ministerstvu financí vadí. To, jak ji zkouší redaktor z angličtiny, to je zbytečné,“ řekl Expresu Klaus.

    „Samozřejmě je dobře, když se ministr dokáže alespoň rámcově někde domluvit, patří to k základnímu vzdělání, maturita z cizího jazyka je povinná. Ale takové to, že na vás vybafne redaktor a zkouší vás... To bych se jí trošku zastal. Není jediná,“ dodal syn bývalého prezidenta a připomněl například videa s expremiérem Bohuslavem Sobotkou, jehož angličtina také byla „čengliš“. 

    Václav Klaus mladší během rozhovoru s redaktorem Expres.cz

    Foldyna ze sebe dělal boxera, měl do toho jít!

    Václava Klause mladšího jsme se také zeptali na střet řeporyjského starosty Pavla Novotného a Jaroslava Foldyny z SPD. Ti dva se dlouhodobě nemají příliš v lásce a urážejí se na sociálních sítích. 

    Nedávno se ale střetli tváří v tvář v Aréně Jaromíra Soukupa a málem došlo k bitce. Novotný Foldynu neustále provokoval, říkal mu „koště“, Foldyna ztrácel nervy a Novotnému zase vyhrožoval, že „nechá zhasnout“.

    „Neviděl jsem to, ale dokážu si to představit. Podle mě ten Foldyna neuspěl, když dělá ze sebe boxera a vyhrožuje tam, měl do toho jít. Takhle to bylo, že pan Novotný se mu vysmíval a urážel ho. Nevím, co z toho SPD má za body,“ míní Klaus, který se poté věnoval speciálně Pavlu Novotnému, jenž hodlá kandidovat v příštích volbách do Poslanecké sněmovny a bude pravděpodobně pro Klause přímým konkurentem.

    „U toho pana Novotného mi přijde zvláštní, že ve starších videích říká, že je bulvární novinář, morálka mu je jedno a jde mu o peníze, že Ivetu Bartošovou uštve k smrti a ještě na tom bude vydělávat. Je zvláštní, že nějaká strana si takovéhoto člověka pak vezme, aby lidem sliboval něco skutečného. Jestli to tehdy myslel z legrace, nebo to myslí z legrace teď... Já budu kandidovat v Praze proti němu, uvidíme, ke komu se voliči přikloní,“ říká Klaus.

    Na celý rozhovor s Václavem Klausem se podívejte ve videu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:00 neděle 13. září 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      196
    • Trapas
      48
    • Haha
      33
    • Tvl
      30
    • Sladký
      29
    • Cože
      24