Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Lžeš a ždímáš voliče, pustil se Hayato Okamura do bratra! Tomio: Dávám mu práci, co pomlouvá?

    Hayato Okamura se pustil do mladšího bratra Tomia. Co na to on? | foto: koláž Expresu

    SPD? Lži, manipulace, propaganda, snaha umlčet Českou televizi, to vše s Kremlem v zádech. Lidovec Hayato Okamura se pustil do strany svého bratra Tomia, jehož samotného dokonce obvinil ze snahy ždímat voliče, vydělávat na jejich hlasech a rozšiřovat svou moc a vliv. To vše hned v několika statusech, které začal metat na Twitter. Co na to šéf SPD? Expresu vzkázal, že bratrovi pomáhá a má ho rád, takže nechápe, o co mu jde.

    Vyrůstali spolu a sdíleli nikterak jednoduché dětství, ale politicky si Hayato Okamura s bratrem Tomiem ani trochu nerozumí. 

    Najevo to dali několikrát. Nakrátko složit zbraně je přiměla jen otcova smrt v roce 2018. A nyní vody opět rozčeřil starší Hayato, když zveřejnil na Twitteru sérii příspěvků, v nichž nemilosrdně pálí do Tomia a jeho SPD za to, že se údajně snaží před volbami umlčet Českou televizi.

    „Na naší politické scéně je především Tomiově SPD trnem v oku existence hojně sledované a na konkrétních politicích nezávislé veřejnoprávní televize. Ta se totiž snaží občany informovat, vzdělávat a vést k přemýšlení o existujících problémech,“ napsal nejprve Hayato Okamura.

    „Doménou SPD jsou naopak lži, manipulace, propaganda. Pravda a její poctivé hledání a nalézání Tomiovi a jeho straně překážejí v obelhávání voličů, ‚ždímání‘ jejich hlasů při volbách, v zisku velkých finančních obnosů (politika jako byznys), rozšiřování a upevňování vlastní moci,“ dodal vzápětí.

    Napsal také, že má jeho bratr v zádech nejen prezidenta Zemana, ale také prokremelské kruhy v zákulisí. Z napojení na Putina už ho ostatně obvinil v minulosti. Okamura se prý za tiché spolupráce s ANO a komunisty snaží ČT „nasadit náhubek“.

    „Tomio zná svůj úkol dobře: Jde o to, aby v říjnových volbách proruský a pročínský blok získal napříč stranami v nové Poslanecké sněmovně většinu. Proto chce nyní umlčet Českou televizi, zamezit v ní svobodné diskuzi a zakázat kritiku své osoby a mašinerie propagandy SPD,“ píše Hayato s tím, že právě proto jeho bratr vehementně nasazuje do Rady ČT „lidi bez charakteru a potřebného vzdělání“.

    Ve veřejném prostoru nechal Tomio Okamura bratrův útok bez povšimnutí. Expres se ho proto zeptal na reakci i na to, zda je jeho vztah s bratrem skutečně na bodu mrazu.

    „Bratr je členem KDU-ČSL, mnoho let mu dávám práci s japonskými turisty, protože mu chci pomoci. Nevím, proč mě pomlouvá, já mám bratra rád a přeji jemu i jeho rodině všechno dobré,“ odpověděl Tomio Okamura.

    Před volbami to každopádně na veselou rodinnou sešlost u Okamurových zrovna nevypadá.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:34 čtvrtek 12. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      57
    • Super
      27
    • Haha
      3
    • Cože
      2
    • Sladký
      1
    • Tvl
      1
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...