Okamura a jeho politické zlo: Popřel osvobození Plzně vojsky USA, lže o Turecku

Tomio Okamura se snaží nahnat politické body kde se dá. Nebojí se ani té nejhrubší formy populismu a často jen říká to, co si myslí, že jeho voliči chtějí slyšet. V současné době se po ohlášení spojenectví se Zemanovci uchyluje k obdivování Ruska, kvůli čemuž se nebojí ani přepisovat dějiny a veřejně kritizuje dohodu s Tureckem, ačkoliv místopředseda jeho strany vede parlamentní skupinu pro přátelství s Tureckem.

Tomio Okamura platí v českém politickém rybníčku za jednoho z největších populistů vůbec. Jeho volebním programem je většinou jen to, co zrovna momentálně pálí tu část společnosti, která by Okamuru mohla volit, a že se pro hlasy nebojí ničeho dává Tomio neustále najevo.

Okamura převléká kabát rychleji než nindža

Okamura začínal jako odpůrce Romů a s měnící se náladou ve společnosti přešel k nenávisti k muslimům.

Svou tehdejší stranu Úsvit přímé demokracie s antiislámskou mantrou dovedl až do sněmovny a následně kvůli korupční kauze Úsvit opustil a založil si novou stranu Svoboda a přímá demokracie.

Jelikož SPD poněkud propadávají volební preference, rozhodl se Okamura v nadcházejících krajských volbách pro spojení se Stranou práv občanů, dříve známou jako Zemanovci.

Odpor k islámu a migraci je oběma stranám společný, SPO však vede v neskrývaném obdivu Ruska. To ale není nic, co by Okamura nedokázal dohnat.

Tomio se v rámci podpory Ruska rozhodl podpořit průjezd putinovských Nočních vlků Českem a jeho odpůrce označil za produkt protiruské propagandy. Adorace současného Ruska ale byla Okamurovi málo a tak neváhal ani přepisovat dějiny.

Plzeň neosvobodila Amerika!

V rozhovoru pro server Parlamentní listy Okamura před blížícími se oslavami konce druhé světové války prohlásil, že Američané vlastně nikdy neosvobodili Plzeň a jen se svezli na vlně úspěchů Rudé armády a přišli rovnou už do svobodného města.

V Plzni mají ulici Americká s památníkem na den osvobození. Podle Okamury asi omylem.

Kromě podpory Ruska Okamurova SPD ještě velmi hlasitě kritizuje dohodu EU s Tureckem ohledně bezvízového styku a prezentuje Turecko jako hrozbu pro českou bezpečnost.

Co už ale voličům nikdo neřekne je skutečnost, že místopředseda SPD Radim Fiala je předsedou meziparlamentní skupiny pro přátelství právě s Tureckem.

Hlasy ve volbách jsou totiž pro Okamuru vždy na prvním místě.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:06 pátek 2. září 2016. Anketa je uzavřena.

  • 29
  • 19
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6