Na křtu ale pro gaye byl! Komentátor Záruba vytáhl na Okamuru deset let starou fotku

Kdyby mě měl adoptovat homosexuální pár, radši skočím z okna! Takovými slovy včera šéf SPD Tomio Okamura šokoval v Poslanecké sněmovně, když vyvracel podle něj fámu o tom, že děti z dětských domovů po rodičích stejného pohlaví touží. Jenže teď má na stole, že před lety mluvil úplně jinak. A jedno eso na něj vytáhl dokonce i hokejový komentátor Robert Záruba.

„Část dětství jsem vyrůstal v dětském domově a můžu vám říct, že kdyby mě adoptoval stejnopohlavní pár, radši skočím z okna,“ prohlásil nekompromisně Okamura, když se projednávalo uzákonění svateb homosexuálů. 

Doslova také řekl, že skutečnost, že děti z dětských domovů touží po rodičích stejného pohlaví, je jedna velká lež.

Zajímavé ale je, že před několika lety mluvil šéf SPD úplně jinak. Veřejnost mu teď názorovou otočku vehementně připomíná a naznačuje, že střídá názory tak, jak se mu to hodí.

„Uznávám, že mít dva milující táty je pro dítě lepší než být sám v padesátihlavé smečce, bez člověka, který vás přitulí a pohladí. To je pak strašné. Vím, o čem mluvím, sám jsem v dětském domově v Mašťově u Podbořan v dětství vyrůstal,“ prohlásil Okamura v roce 2013, ačkoliv už tehdy proklamoval, že přirozené je mít matku a otce.

Není to jediný případ, který má teď šéf SPD na talíři. Na Twitteru se ozval dokonce populární hokejový komentátor Robert Záruba, jenž na politika vytasil fotografii z roku 2010.

Na ní Tomio Okamura křtí katalog zájezdů pro homosexuály PinkGo z dílny cestovní kanceláře Eso travel. 

„Česko je gay friendly země,“ říkal tehdy do kamery České televize.

Na kritiku z řad veřejnosti, několik let staré výroky i to, zda nyní ostrých slov v Poslanecké sněmovně nelituje, jsme se zeptali i samotného Tomia Okamury. Do vydání článku ale neodpověděl.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:19 sobota 28. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 30
  • 15
  • 4
  • 3
  • 3
  • 2