Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Heroinová Tereza a její trable s právníky: Kdyby nešetřila, už je venku, říká Zafar

    Každou chvíli má nového právníka, kterému bezmezně věří. Někdo za tím možná vidí naivitu, bývalý právník české pašeračky Terezy Hlůškové (25) je ale jiného názoru. „Kdyby se držela mě, už je dávno venku,“ řekl Expresu pákistánský advokát, který si také myslí, že byl pro Terezu a její rodinu příliš drahý. Kolik si za své služby říká a co si myslí o svých nástupcích?

    Češka Tereza Hlůšková měla nedávno stanout před odvolacím soudem. Líčení ale bylo opět odročeno, tentokrát na neurčito, protože vznikly nečekané zmatky. Nikdo totiž pořádně neví, kdo bude dívku obhajovat.

    Ještě nedávno odsouzenou drogovou pašeračku zastupoval Asghar Dogar, který ale poněkolikáté dostal padáka a nahlas se spekulovalo o jeho nástupcích. 

    Nejvíce se skloňovala dvě jména: Saif ul Malúk a Navíd Básir. Oba jsou to údajně experti na kauzy spojené s drogami a v zemi patří k nejuznávanějším právníkům.

    Zatímco mnozí si myslí, že za podivnými machinacemi s právníky je především dívčina naivita a zoufalost, její bývalý právník Čaudhrí Džavád Zafar je jiného názoru.

    „Zaznamenal jsem, že se objevili tři právníci, u soudu došlo ke sporu a případ byl odložen. Všichni tři advokáti jsou dobří, ale já jsem prostě lepší, a kdyby se Tereza držela mě, už by byla dávno na svobodě,“ řekl Expresu vždy sebevědomý právník, který se proslavil tím, že za peníze nabízel citlivé informace o své klientce.

    Tereza Hlůšková dala Zafarovi košem po pár měsících a nedávno se svěřila, že jí právník měl dělat neslušné návrhy. Advokát ale tvrdí, že důvodem byly peníze. Rodina Terezy Hlůškové si prý takto drahého právníka nemohla dovolit.

    „Jsem nejlepším právníkem v zemi a od toho se samozřejmě odvíjí peníze za mé služby. Za jeden případ si říkám až 5 milionů pákistánských rupií (679 tisíc korun, pozn. red.), svěřil se Expresu Zafar.

    Je to kauza třetí úrovně, brzy bude venku!

    Právník navíc dodal, že Tereza Hlůšková nebyla zdaleka nejdůležitější klientkou v jeho životě. „Její případ považuji za kauzu třetí úrovně,“ tvrdí Zafar, který poté odhalil, kterým případům se v minulosti věnoval.

    „Zastupoval jsem například diplomata z Konga či bývalého ministra spravedlnosti,“ dodal advokát.

    Není tomu dlouho, co Džavád Zafar Expresu také řekl, že podle něj se už blíží den, kdy Tereza Hlůšková opustí brány pákistánského kriminálu.

    „Podle mých odhadů bude Tereza venku za pár měsíců,“ řekl nám v květnu Zafar, který také uvedl, na co by se měl Terezin právník, ať už to bude kdokoliv, u odvolacího soudu zaměřit.

    „Měl by se soustředit na zprávu od soudního znalce z oblasti chemie, protože tato zpráva je, podle toho co vím, velmi špatně vypracovaná a tudy podle mě vede cesta na svobodu,“ myslí si Zafar.

    Tereza Hlůšková jezdila s několika kamarádkami do Pákistánu za prací modelky. Alespoň ona si to prý myslela a řekla to u soudu. 

    V lednu roku 2018 dívku z Uherského Hradiště zadrželi na letišti pákistánští celníci a našli v jejím kufru téměř devět kilogramů heroinu.

    Soudce napařil české dívce osm let a osm měsíců. Tereza, která si neustále stojí za tím, že je nevinná, poté prostřednictvím právníka Dogara podala odvolání a marně doufá v odvolací soud.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 5:56 čtvrtek 18. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      51
    • Trapas
      22
    • Sladký
      10
    • Tvl
      10
    • Cože
      9
    • Super
      8
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...