Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Proč vraždil mečem? Vydával se za Syřana, aby dostával dávky pro uprchlíky

    V německém Stuttgartu se odehrálo něco, co připomínalo scénu z krvavého hororu. Ilegální migrant tam za bílého dne samurajským mečem rozsekal svého bývalého spolubydlícího. Kazach německého původu umíral ve strašných bolestech, a navíc před zraky své dcery. Objevily se nové informace ohledně této brutální vraždy. Například skutečná identita vraha a motiv jeho činu.

    Původně zahraniční média informovala o tom, že vrahem byl jistý osmadvacetiletý Syřan Issa Mohammed. Jméno a věk sedí, ale podle podle britského listu Daily Mail je vrah Jordánec. Muž předstíral jinou identitu, aby získal sociální dávky.

    Mohammed žil v Německu čtyři roky a pobíral tam státní dávky, jelikož se vydával za syrského uprchlíka. Nyní se ukázalo, že vlastně pocházel z relativně bohatého sousedního státu.

    Svého bývalého spolubydlícího, šestatřicetiletého Wilhelma, brutálně zavraždil z prostého důvodu. Bál se, že prozradí jeho pravou totožnost a přijde tak o dávky. A možná se bude muset vrátit zpět do své domoviny.

    Německý list Bild píše, že v Jordánsku žije Mohammedův bratr Ahmad (21). Podle něj Mohammed v roce 2014 vycestoval nejprve do Turecka, kde získal falešný syrský pas.

    „Poté se lodí dostal přes Středozemní moře do Řecka. V únoru 2015 nám napsal, že je už v Německu, kde potkal ženu arabského původu a oženil se s ní,“ svěřil se bratr chladnokrevného vraha.

    „Po šesti měsících se ukázalo, že byla už vdaná za někoho jiného. Opustil ji, když zjistil, že čeká dvojčata s jiným mužem,“ dodal bratr.

    Podle německých záznamů se Mohammed zaregistroval ve městě Eisenhüttenstadt 28. února 2015. Tvrdil, že se narodil 12. března 1991 v syrském městě Dar’á . V roce 2018 se přestěhoval do Stuttgartu, kde žil v bytě se svou budoucí obětí.

    Podle Mohammedova bratra mezi sebou měli spory. „V květnu mi volal, že jeho spolubydlící mu dělá ze života peklo,“ svěřil se Ahmad, který na videonahrávce svého bratra okamžitě poznal. „Byl jsem ale v šoku,“ dodal Jordánec.

    K vraždě katanou za bílého dne došlo 31. července v německém Stuttgartu. Zuřivého Jordánce nezastavili ani svědci, kteří incident natáčeli na mobil a poté se snažili oběti pomoci. Veškerá snaha byl ale marná.

    Šestatřicetiletý Kazach německého původu neměl šanci řádění Jordánce přežít. Z místa činu poté Mohammed zbaběle ujel na kole. Ještě ten večer ho ale dopadli policisté. Vražednou zbraň našli vyšetřovatelé pohozenou v keři.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:41 pátek 6. prosince 2019. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      87
    • Tvl
      71
    • Super
      59
    • Cože
      46
    • Haha
      39
    • Sladký
      39
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...