Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Drzost a přihlouplost! Witowská se zastala přítele Koláře, odnesl to exkolega z ČT Moravec

    Světlana Witowská brání svého přítele Koláře před exkolegou Moravcem! | foto: Profimedia.cz

    Andrej Babiš ho nazval lobbistou, který prahne po moci. On s tím rázně nesouhlasí a brání se i tvrzení, že by snad řídil nově zvoleného prezidenta Petra Pavla. Bývalý diplomat Petr Kolář je poslední dny pod drobnohledem novinářů a politických expertů. Několikrát se v médiích objevilo srovnání s kontroverzním podnikatelem Martinem Nejedlým, který je poradcem dosluhujícího prezidenta Miloše Zemana. To se vůbec nelíbí bývalé moderátorce České televize Světlaně Witowské, která už je několik let Kolářovou partnerkou. „Drzost a přihlouplost,“ zuří Witowská, která zpražila i někdejšího kolegu z Kavčích hor Václava Moravce.

    S přehledem nejprobíranějším spolupracovníkem nově zvoleného prezidenta Petra Pavla je bývalý diplomat Petr Kolář. „Byl mi nejen v řadě věcí rádcem, ale je také mým přítelem,“ řekl Petr Pavel pro Českou televizi. Od Koláře, který přitom tvrdí, že jeho role v kampani byla minimální, Pavel očekává zejména otevřenou zpětnou vazbu.

    Kolář se na české politické scéně pohybuje dlouhé roky. Působil v roli velvyslance v USA, Rusku, ve Švédsku a v Irsku. Byl také vysoce postaveným manažerem skupiny PPF a na Hradě by měl plnit funkci poradce přes mezinárodní vztahy.

    Zkušený diplomat leží v žaludku nejenom některým politikům, ale také novinářům. To se vůbec nelíbí jeho partnerce a bývalé moderátorce Světlaně Witowské, již rozčílilo, že někteří žurnalisté Koláře srovnávají s kontroverzním lobbistou Martinem Nejedlým, poradcem dosluhujícího prezidenta Zemana.

    „Mohli by si novináři, včetně Václava Moravce, odpustit spojování jména Petr Kolář s Martinem Nejedlým? Naznačovat, že bývalý diplomat, který sloužil celý život této zemi, je něco jako Nejedlý, je neskutečná přihlouplost a drzost,“ napsala na Twitteru Witowská, která tak pálila ostrými i do bývalého kolegy z České televize Václava Moravce.

    Někteří lidé se bývalou moderátorku snažili v diskuzi uklidnit a vysvětlit jí, že Moravec i ostatní novináři dělají svou práci a chtějí od Koláře či jeho spolupracovníků zjistit, v čem je tedy jiný než zmíněný Nejedlý. Takové vysvětlení však Witowské nestačí.

    „Slyšela jsem tuhle spojitost už poněkolikáté. A od České televize to nechápu. Dokud na Petra Koláře veřejně neplivl Andrej Babiš, novináři ho zvali na rozhovory jako experta na zahraniční politiku. A najednou je potřeba, aby se obhajoval? Nerozumím tomu,“ kroutí hlavou Witowská, která svého partnera hájila dál.

    „Ptát se je legitimní a jasné, mluvit o Nejedlém a Kolářovi jako o nějakém ekvivalentu je hanebnost. To je vše. Petr Pavel není Zeman, Petr Kolář není Nejedlý. Nejedlý s novináři nekomunikoval. Petr Kolář trpělivě odpovídá na otázky a neschovává se... Ať se ptají na jeho úlohu, ale spojení se jménem Nejedlý je absolutní nehoráznost,“ reagovala v diskuzi někdejší moderátorka.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:40 úterý 30. května 2023. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      109
    • Trapas
      31
    • Super
      17
    • Cože
      13
    • Tvl
      8
    • Sladký
      6
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...