Klaus mladší neunesl, že ho ČT nepozvala do superdebaty. „Jen ublíženě fňukáte,“ slyšel od lidí

Ve čtvrtek večer Česká televize připravila superdebatu, kam si pozvala předsedy devíti nejsilnějších stran a hnutí zastoupených v Poslanecké sněmovně. Podle Václava Klause mladšího ČT změnila pravidla právě tak, aby se před kamery nedostalo hnutí Trikolóra, jež vede právě syn bývalého českého premiéra a prezidenta Václava Klause.

Mělo jít o velké zakončení série předvolebních debat, kde dostávali prostor lídři politických sil s největším volebním potenciálem ve svém regionu. Superdebata vedle sebe postavila předsedy stran, kteří mezi sebou debatovali o řadě témat, přičemž prim hrála koronavirová pandemie. Možnost zeptat se politiků napřímo dostali i vybraní lidé, jimž koronavirus výrazně změnil život.

Svůj stoleček ve studiu nedostal Václav Klaus mladší, který byl do Poslanecké sněmovny zvolen za ODS a hnutí, které si posléze založil, nesplňuje podmínky pro to, aby bylo přizváno do debaty. To Klaus nesl hodně nelibě a neváhal si postěžovat na sociálních sítích.

„Česká televize změnila pravidla (oproti minulé krajské superdebatě), aby názory Trikolóry nemohli včera diváci slyšet a měli dojem, že si musí vybrat jen mezi těmi protřelými politiky, kteří vám něco slibovali už devětkrát,“ zlobil se Klaus, který na Twitteru zveřejnil úryvky pravidel pro účast v superdebatě v roce 2016.

„Do pořadu Superdebata budou pozváni předsedové politických stran zastoupených v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR,“ stojí ve zprávě, již před čtyřmi lety podepsal generální ředitel České televize Petr Dvořák.

S tímto Václav Klaus příliš neuspěl a místo podpory od svých fanoušků a případných voličů přišla sprška kritiky.

Ve čtvrtek večer Česká televize odvysílala takzvanou superdebatu, kde se sešli...

„Vy jste ale žádné mandáty nezískali, vy jste je ukradl ODS, pane předsedo. A i přes to, že máte VIP přístup do médií a bohaté sponzory, se vaše strana pořád pohybuje na hranici statistické chyby,“ nebral si servítky Tomáš Koudelka.

Zdá se, že pokud se bude chtít příště Václav Klaus mladší vyhřívat v záři reflektorů během podobných superdebat, bude muset se svou Trikolórou skutečně uspět ve volbách. Přetahováním poslanců z jiných politických stran to bohužel pro něj nepůjde.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:01 sobota 30. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 64
  • 51
  • 27
  • 21
  • 18
  • 16