Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Plakáty Trikolóry provokují „šaška“ Novotného. „Je to fejk, ale souhlasím s tím,“ říká kandidát Maitah

    Plakáty o konci šaškáren nepochybně míří na řeporyjského starostu Pavla Novotného. Mansoor Maitah za nimi nestojí, ale s obsahem souhlasí! | foto: Mansoor Maitah

    Dočkáme se další internetové války vedené řeporyjským starostou Pavlem Novotným? Právě v jeho „rajonu“ se v uplynulých dnech objevily plakáty, v nichž má kandidát Trikolóry Mansoor Maitah potenciální voliče lákat na to, že utne šaškárny v zahraničí politice, což je očividně narážka právě na Novotného z ODS. Pravda je trochu jiná, nikdo z Trikolóry a už vůbec ne sám Maitah podle jeho slov za plakáty nestojí. „Ale slogan je to dobrý, možná si ho vypůjčím. Pokud se mi ozve jeho autor, rád ho pozvu na pivo,“ říká Maitah, podle něhož se Novotný vyžívá v nedůstojnosti a soustavně snižuje důvěryhodnost české diplomacie.

    „Konec šaškáren v zahraniční politice.“ Takové heslo stojí na plakátech s fotografií senátního kandidáta Trikolóry Mansoora Maitaha. 

    Nebylo by na nich nic moc zvláštního, kdyby se neobjevily výhradně v Řeporyjích, kterým „vládne“ starosta Pavel Novotný. Jeho parketou je kromě dalšího třeba i rozesílání ostrých dopisů zemím, jako jsou Čína nebo Rusko. 

    Pravda je ovšem taková, že Maitahův tým ani nikdo z vyšších pozic hnutí Trikolóra za plakáty nestojí, pravděpodobně se jedná o něčí snahu rozdmýchat mezi uznávaným vědeckým pracovníkem a Novotným spor. 

    Na otázku, zda by se mohlo jednat o sólo akci někoho z Trikolóry a zda jde podle něj o snahu vyprovokovat Novotného, pokrčil kandidát ve volebním obvodu Praha 5 rameny.

    „Nevím, řekl bych, že se nejspíš jedná o akci lidí, kteří nemají rádi Pavla Novotného a vědí, že jej načerno vylepenými plakáty Trikolóry trochu pozlobí. Já to chápu jako pokus ukázat lidem, že ne každý má stejnou představu o diskuzi se zahraničními partnery jako pan Novotný,“ řekl Expresu Maitah. 

    Mansoor Maitah na falešných plakátech hlásá konec šaškárnám v zahraniční politice.

    „Ruské hackery bych v tom ale nehledal, tak zajímavý zase Novotný není,“ dodal lišácky v narážce na to, že se na plakátech k distribuci hlásí právě „ruští hackeři“.

    Debata se ovšem záhy stočila k tomu, že Mansoor Maitah vlastně s obsahem plakátů souhlasí. Podle něj Novotného výstřelky v podobě dopisů, které se pak řeší i v zahraničních médiích, nejsou zrovna důstojné.

    Kandidát do Senátu za Trikolóru Mansoor Maitah

    „Já jako profesor a akademický pracovník nejsem podobným vtípkům příliš nakloněný. Ale v případě řeporyjského starosty, který svým nevybíravým chováním soustavně snižuje důvěryhodnost české diplomacie před zahraničními partnery, rozhodně platí, že na hrubý pytel patří hrubá záplata,“ míní Maitah.

    „Pavel Novotný se vyžívá v pokleslosti a nedůstojnosti. Je mu úplně jedno, jaké budou mít jeho sprostoty důsledky,“ dodává. 

    Řeporyjský starosta Pavel Novotný

    Možná se tak nakonec Maitah plakáty, které se v Řeporyjích objevily, inspiruje.

    „Šaškárny by v politice skutečně být neměly. Slogan je to dobrý, možná si ho vypůjčím. Pokud se mi ozve jeho autor, rád ho pozvu na pivo,“ směje se.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:26 sobota 23. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      92
    • Trapas
      18
    • Haha
      15
    • Sladký
      14
    • Tvl
      13
    • Cože
      11
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...