Vrah zadržen! Krátce poté, co úřednice zemřela, policie dopadla nebezpečného muže

Pražští kriminalisté dopadli muže, který v úterý dopoledne zastřelil ženu v Bělehradské ulici. Jednalo se o zaměstnankyni úřadu práce. Po resuscitaci se podařilo obnovit její srdeční činnost, po několika hodinách ale v nemocnici zemřela. Policisté pracují s verzí, že pachatelem je Jiří Dvořák, jenž v pátek v Odoleně Vodě poleptal ženu kyselinou.

O střelbě v Bělehradské ulice informovali policisté na Twitteru. 

Asi padesátiletá žena byla postřelena a vážně zraněna, záchranáři ji převezli do nemocnice. Na místě činu ji nejprve resuscitovali svědci, pak i záchranáři. Odpoledne z nemocnice přišla smutná zpráva, že žena zemřela.

Policisté zasahují v Bělehradské ulici.

Po útočníkovi policisté pátrali od dopoledne a do akce nasadili dokonce i vrtulník. Po třetí hodině odpolední ho nakonec policisté dopadli.

„Pražští kriminalisté muže vypátrali v centru metropole a zadrželi za pomoci donucovacích prostředků. Muž je podezřelý z trestného činu vraždy,“ uvedli policisté.

Jak se ukázalo, střelcem je šestašedesátiletý Jiří Dvořák. Toho policisté hledali již od pátku, kdy u sídla společnosti Aero Vodochody v Odoleně Vodě poleptal bývalou kolegyni kyselinou a utekl.

Dvořák byl ve společnosti zaměstnán, v roce 2015 mu ale nebyla prodloužena smlouva. Posléze začal firmu špinit na internetu, šířil o ní dezinformace a soustavně útočil na vedení. Když byl vyzván, aby s útoky přestal, začal firmu vydírat a chtít po ní dvacet milionů korun a vyhazov zaměstnankyně, kterou právě v pátek poleptal kyselinou. Měl s ní mít spory v osobní rovině.

Polcista v akci
V pražské ulici Bělehradská zasahuje policie.

Společnost Aero Vodochody bývalého zaměstnance zažalovala a u soudu vyhrála odškodné ve výši jednoho milionu korun. 

K pátečnímu incidentu se firma vyjadřovat nechtěla.

„Vzhledem k tomu, že čin spáchaný v blízkosti areálu firmy je předmětem vyšetřování ze strany Policie České republiky, Aero nebude v souladu s pokyny policie poskytovat žádné informace,“ řekla nám mluvčí Tereza Vrublová.

Policisté zasahují v Bělehradské.
V pražské ulici Bělehradská zasahuje policie.

Muž je mimořádně nebezpečný, sami policisté se o tom přesvědčili ve chvíli, kdy vešli do jeho bytu v Praze. Jednoho z nich tam zranil nástražný výbušný systém.

Podle informací Blesk.cz postřelená žena měla s Dvořákem v minulosti spory. Zřejmě mu nechtěla přiznat podporu a vyřadila ho z evidence uchazečů o zaměstnání, jak se uvádí v podivných videích, jež na server YouTube umisťoval nejspíše právě Dvořák.

Prohlašoval v nich, že úřednice Lenka L. jedná na popud Ministerstva vnitra, které ho chce dostat za mříže, protože poukazoval na podvody v Aeru Vodochody.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:02 středa 27. října 2021. Anketa je uzavřena.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 3
  • 2
  • 2