Největší vlaková tragédie Bavorska si vyžádala 9 mrtvých, řidiči nestihli zabrzdit

V Bavorsku nedaleko města Bad Aibling se na trase na trase z Holzkirchenu do Rosenheimu dnes ráno čelně srazily dva vlaky. Podle aktuálních informací si tragédie vyžádala 9 životů, 18 lidí je v ohrožení života a dalších 90 lehce zraněno. Záchranné akce trvaly celé dopoledne.

U bavorského města Bad Aibling se dnes kolem sedmé ráno čelně srazily dva vlaky. Oba vlaky vykolejily a několik vagónů se převrátilo.

Fotogalerie

„Je to opravdu strašné. Jde o jedno z nejhorších železničních neštěstí v historii Německa, potažmo Bavorska,“ uvedl zemský ministr vnitra Joachim Herrmann.

Nehoda si vyžádala nejméně 9 životů, mezi mrtvými je pět cestujících, dva průvodčí a dva strojvůdci. V troskách záchranáři hledají ještě jedno tělo, všichni přeživší byli během pětihodinové akce vyproštěni.

Dalších 150 lidí je zraněno, z toho 40 těžce a 15 velmi těžce.

ČT24 přinesla informaci, že na místě nejsou čeští občané. „Stále jsme ve spojení s policií. Máme slíbeno, že pokud bude zřejmé, že jsou mezi zraněnými čeští občané, budeme okamžitě informováni,“ řekla portálu česká konzulka v Mnichově Hana Ládková.

Na místě zasahovaly desítky záchranářů, a to i z Rakouska a z řad horské služby. Město Rosenheim kvůli nehodě zrušilo dnešní oslavu masopustu.

Příčina nehody zatím není známa.

V německých médiích se objevila spekulace, že není vyloučeno chybné nastavení výhybky nebo špatná signalizace. Odpověď dají až černé skříňky obou vlaků. V troskách nalezeny první dvě, třetí se hledá. Její vyzvednutí je prý otázkou hodin.

Vlaky se střetly v oblouku tratě, kde je rychlost omezena na 100 km/h. Strojvůdci se kvůli zatáčce neviděl ia nevěděli o sobě a zřejmě nestihli ani začít brzdit.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:10 středa 8. června 2016. Anketa je uzavřena.

  • 16
  • 11
  • 9
  • 9
  • 9
  • 8