Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Tajemná smrt v Hurghadě: Pavlína spolykala prášky, rodina ji nemůže v Egyptě pohřbít

    Pavlína si v Hurghadě sáhla na život, rodina teď nemá na repatriaci jejího těla. Pomůže sbírka? | foto: Facebook

    Oblíbená dovolenková destinace, egyptská Hurghada, jako by snad byla Čechům zakletá. Dalším člověkem, který tam přišel o život, je osmatřicetiletá Pavlína Š. Ta se do letního sídla chtěla přestěhovat natrvalo, problémy ji ale dohnaly až k sebevraždě. Jenže neměla pojištění a její rodina nemá na to, aby ze dne na den zaplatila 115 tisíc korun za repatriaci těla. Sestra, která navíc vše vyřizuje ze Španělska, proto založila sbírku. Setkala se ale se spoustou negativních reakcí.

    Mimořádně složitou situaci prožívá rodina Češky Pavlíny. Ta se rozhodla nečekaně si vzít život, jenže tak učinila až v daleké egyptské Hurghadě. A tak kromě smutku nyní příbuzní řeší, jak její tělo dopravit do Česka, aby tu mohla Pavlína být řádně pohřbena. To ale není jednoduché.

    Pavlína do Hurghady odcestovala už letos v červnu. Její bývalý přítel tam totiž před pár lety pořídil apartmán, který vlastnila ona sama. V Egyptě se rozhodla žít natrvalo, zřejmě tam utekla před problémy, které měla v Česku.

    „Chtěla tam žít a najít si práci, do Česka se už neplánovala vrátit. V životě jí ublížilo opravdu hodně lidí,“ popsala pro TN.cz její sestra Dana.

    Podle pitevní zprávy si Pavlína na život sáhla sama, na stole vedle jejího těla měly ležet léky proti depresím. Těmi se předávkovala, selhalo jí srdce.

    Pavlína si v Hurghadě sáhla na život, rodina teď nemá na repatriaci jejího těla. Pomůže sbírka?

    Problémem ovšem je, že Pavlína nebyla nijak pojištěna a pozůstalí teď musí za repatriaci jejího těla do Česka zaplatit v přepočtu 115 tisíc korun. Tolik peněz ale nemají. A tak sestra Dana založila veřejnou sbírku.

    „Moje milovaná sestřička Pavlínka Š. zemřela. Byla nalezena bez známek života ve svém bytě v Egyptě, kde žila posledních několik měsíců. Je nyní pouze na mně, abych zařídila převoz jejího těla do České republiky. Náklady ale činí 4500 eur. Jelikož nemám k dispozici žádné finanční prostředky, abych mohla sama tuto situaci vyřešit, moc vás prosím o pomoc touto cestou. Abych se mohla naposledy rozloučit s Pavlínou a doprovodit ji na poslední cestě. Každé euro nám pomůže přivést ji domů. Moc si vážím vaší pomoci a podpory!“ napsala Dana na stránce, kde je možné rodinu finančně podpořit.

    Jenže finanční příspěvky zatím přibývají pomálu. Namísto toho se Dana setkává se spoustou negativních reakcí. Lidé Daně vyčítají, že si každý má řešit problémy po svém, a ne doslova natahovat ruku a pořádat sbírky. Hromadně také píší, ať logicky prodá sestřin apartmán a bude mít na repatriaci vyděláno hned. Tak jednoduché to ale není.

    „Lidé jen kritizují, ale je to pro nás těžké,“ řekla Dana Expresu.

    A na Facebooku vysvětlila, jak se to se sestřiným apartmánem má: „Apartmán se momentálně nemůže prodat. Nejdříve musí proběhnout pohřeb, úmrtní list, potom notářství, advokát a pak musíme čekat cca 18 měsíců. Není to tak lehké. Nemůžu prodat něco, co není moje. Nikomu to nepřeji. Radí se dobře, ale realita je jiná.“

    Pavlína si v Hurghadě sáhla na život, rodina teď nemá na repatriaci jejího těla. Pomůže sbírka?

    Danu ještě čeká běh na dlouhou trať, celou situaci navíc řeší přes tři státy, repatriaci z Egypta do Česka vyřizuje ze Španělska, kde aktuálně žije. Žene ji ale touha uspořádat milované sestře důstojné poslední rozloučení.

    „Myslím na ni každou sekundu. A nikdy na ni nezapomenu,“ říká.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:41 pátek 14. února 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      102
    • Tvl
      45
    • Cože
      35
    • Haha
      34
    • Sladký
      30
    • Super
      28
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...