Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Slovenskem otřásla smrt trenérky v Chorvatsku: Neutopila se! vzkázala její dcera

    Slovenskem otřásla smrt fitness trenérky a influencerky Diany Hô Chí. | foto: Instagram

    Všechny milovníky sportu a jógy na Slovensku zasáhla ve středu večer smutná zpráva. Zemřela fitness trenérka, instruktorka jógy a influencerka s vietnamskými kořeny Diana Hô Chí, která inspirovala lidi ke cvičení a zdravému životnímu stylu prostřednictvím online fitka Fitshaker. K tragickému úmrtí mělo dojít na dovolené v Chorvatsku.

    Úmrtí populární influencerky, které se také přezdívalo zkráceně Di, potvrdil Fitshaker na sociálních sítích.

    „Ani nevíme, jak takové řádky napsat. Na některé situace v životě vás nic a nikdo nepřipraví. Jako byste ani nepočítali s tím, že se mohou stát. Nevěříte tomu, že by mohly přijít. Přesto pro nás (a především pro Diančinu ​​rodinu) takový den včera nastal. Di nás navždy opustila. Těžko se nám hledají slova. A hlava to odmítá přijmout. Sbohem, naše Dianko,“ uvedlo slovenské online fitko pro ženy na sociálních sítích, kde se okamžitě začaly objevovat stovky komentářů od šokovaných fanoušků.

    Ještě před pár dny se přitom Diana, která pracovala také jako ekonomická ředitelka vydavatelství, na Instagramu radovala ze svého úspěchu z freedivingu (nádechové potápění bez dýchacího přístroje, pozn. red.), že zvládla až třicetimetrový ponor.

    Příčina smrti zatím není oficiálně známa

    V komentářích pod příspěvkem Fitshakeru se začaly objevovat spekulace, že právě vášeň k freedivingu se jí mohla stát osudnou. Poslední týdny totiž pravidelně informovala své fanoušky o svých postupných úspěších v hlubinách moře.

    Diana Hô Chí v úterý 7. srpna zdolala hloubku 30 metrů.

    „Když jsem jela se svým Jaroslavem Figurou do Chorvatska, ani by mě nenapadlo, že se můžu ponořit třicet metrů. Věděla jsem, že upustil lano hlouběji, než mi řekl... Zvládla jsem to až na konec lana, a když jsem vyskočila a řekla, že už pro mě lano ne, byl to úžasný pocit. Asi byl nadšenější než já. Pro mě je freediving jóga pod vodou,“ napsala před dvěma dny Diana.

    Její dcera však tyto spekulace razantně odmítla. „Moje máma Diana se neutopila. Na pitvu, která potvrdí důvod úmrtí, stále čekáme. Tyto informace nejsou pravdivé,“ napsala slovenskému serveru Plus jeden deň dcera Mia.

    Není ovšem vyloučeno, že by příčina smrti mohla s freedivingem souviset. Během potápění se totiž mnohokrát dosahuje takových hloubek, že se vnitřní orgány začnou deformovat vlivem tlaku.

    Diana Hô Chí si zamilovala freediving.

    Truchlí příbuzní i kamarádi

    Tragické úmrtí mladé ženy potvrdila i Dianina sestra Lucia Hô Chí. „Přeji ti klid, sestro moje. Takový, jaký jsi zažívala v hloubce moře. Přeji ti štěstí, jaké jsi našla u milovaného muže. Přeji ti odvahu, abys zvládla cestu, která tě teď čeká. Neběž po ní alespoň jednou, zpomal a pomalu kráčej. Přeji úlevu tvé hlavě, srdci i duši. Přeji ti konec, kterým začne něco nového. Nebyla jsi tvrdá, jen moc zraněná. Nadechni se, sestro moje. Už můžeš,“ napsala na sociální síti.

    Její partner, fotograf Jaroslav Figura, se zatím k tragické události veřejně nevyjádřil.

    Náhlý odchod oblíbené instruktorky jógy zasáhl také slavného módního návrháře a fotografa Lukáše Kimličku, který se s Dianou znal řadu let.

    Lukáš Kimlička se zesnulou kamarádkou Dianou.

    „Odešel s tebou kus mého života, ve kterém jsi zanechala nesmazatelnou stopu. Byla jsi nejen mojí skvělou kamarádkou a sousedkou z jednoho paneláku, ale i mojí první modelkou a múzou. Byla jsi první, na které jsem zkoušel první krejčovské pokusy, první, která mi je předváděla na přehlídkách i ve městě,“ zavzpomínal na zesnulou kamarádku Kimlička a ke vzpomínce připojil i historku z dětství.

    „Pamatuji si na první věc, kterou jsem ti ušil. Byla to sukně a ty jsi ji chtěla stále kratší a kratší, až se z ní stal pásek. Bylo nám šestnáct a ty jsi pózovala v našem dětském pokoji před objektivem a já jsem při tom objevil vášeň pro fotografii. Byla jsi první, na které jsem zkoušel své vizážistické zručnosti s máminými šminkami. Děkuji ti za tvoji trpělivost, kterou jsi v tom čase se mnou měla. Děkuji ti za naše přátelství, které vydrželo od dětství až dodnes. Promiň, ale se*e mě, že jsi první i v tomhle. Odpočívej v pokoji, drahá Di,“ napsal známý návrhář.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:46 pátek 8. prosince 2023. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      47
    • Cože
      15
    • Super
      13
    • Trapas
      9
    • Haha
      6
    • Sladký
      5