Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Sedm schodů k moci namíchlo Nečasovy. Klíma promluvil o schůzce s manželkou expremiéra

    Pustili se na tenký led a sázka se vyplatila. Prima sbírá se seriálem Sedm schodů k moci, který po roce od premiéry na prima+ běží také na televizních obrazovkách, kladné recenze. Přitom zpočátku bylo vysílání ohroženo, televizi se totiž ozvali právníci expremiéra Petra Nečase. Tomu se nelíbilo, že se seriál očividně inspiroval jeho příběhem a vztahem s manželkou Janou.

    „Tenhle příběh je tak neuvěřitelnej, že by se ve skutečnosti stát nemohl... anebo mohl?“ ptá se herec Pavel Batěk v traileru k seriálu o cílevědomé dívce, která se díky šarmu prodere až do nejvyšších pater politiky.

    Prima se nikdy nepřihlásila k tomu, že by manželé Nečasovy skutečně předlohou pro Sedm schodů k moci byli. Tvůrci pouze uvádějí, že je volně inspirovaly události po roce 2000. Jenže příběh Jany Nagyové Nečasové všichni dobře znají...

    A právě i expremiér se v něm poznal. V roce 2022, kdy se schylovalo k premiéře na prima+, tak právníci Petra Nečase zaklepali na dveře sídla televize.

    „Je pravdou, že se na nás v listopadu 2022 obrátil právní zástupce Petra Nečase. Ubezpečili jsme ho, že náš seriál do práv jeho klienta žádným způsobem nezasahuje,“ řekla deníku Aha! mluvčí televize Prima Zuzana Brzáková.

    Eva Podzimková a Jiří Vyorálek v seriálu Sedm schodů k moci (2023)

    Jenže z hrozeb žalobami nakonec nic nebylo. Televize seriál odvysílala jak na vlastní streamovací platformě, tak i nově v televizi. Expresu před pár týdny scenárista seriálu a legendární investigativní novinář Josef Klíma prozradil, že on sám o právních problémech neví.

    A že se dokonce setkal ještě i po odvysílání seriálu setkal se samotnou Janou Nečasovou.

    Expremiér Petr Nečas s manželkou Janou

    „O žalobách se nemluví, nevím. Takže je asi stáhli. Každopádně já pak dělal ještě dokument k desátému výročí té skutečné události, a dokonce jsem se domluvil s paní Nečasovou a ona v tom dokumentu normálně vystoupila. Odpovídala, vyjadřovala se k různým věcem, které v té kauze tenkrát zazněly,“ řekl nám Klíma.

    Celý rozhovor si můžete pustit zde:

    Fotogalerie