Co dělá odsouzený David Rath? Užívá si v Německu s neznámou ženou

Za korupci zatím nepravomocně odsouzený David Rath tráví čekání na odvolací soud svérázně. Čtenář Expresu je zachytil při procházce v německé Kostnici na hranici se Švýcarskem. Doprovázela ho neznámá žena. Jaké mohlo být pozadí Rathova výletu za hranice?

Exhejtman Středočeského kraje a bývalý poslanec za ČSSD David Rath byl za korupci v červnu nepravomocně odsouzen na 8,5 roku odnětí svobody a propadnutí majetku v hodnotě 22 milionů korun.

Fotogalerie

Rath se proti rozsudku odvolal, tudíž ten je tak nepravomocný a musí se čekat, než případ znova projedná odvolací Vrchní soud v Praze. Ten trest potvrdí nebo zruší. Do konečného verdiktu je jak Rath na svobodě.

Pokud odvolací soud potvrdí rozsudek, hrozí Davidu Rathovi 8,5 roku za mřížemi. Do toho mu propadne majetek v hodnotě 22 milionů korun.

Svobody si David Rath pošpiněný korupční kauzou užívá dosti netradičně. Čtenář Expresu zachytil Ratha s neznámou ženou na procházce v německé Kostnici blízko hranice se Švýcarskem.

Rath si vykračuje ulicemi Kostnice na hranici se Švýcarskem. Jaké byly důvody návštěvy zahraničí, když právě útěku do Švýcarska se soudci během vazebního stíhání nejvíce báli?

Co dělal Rath na hranici se Švýcarskem? V době, kdy byl ve vazbě byly právě obavy z útěku do Švýcarska hlavním důvodem proč jeho vyšetřování neprobíhalo na svobodě. Na odposleších v Rathově korupční kauze se řeší, jak zlegalizovat výnosy z korupčních jednání právě ve Švýcarsku.

David Rath zasedl v lavici obžalovaných spolu s manželi Petrem a Kateřinou Kottovými

Vzhledem k tomu, že vazba nad Rathem byla zrušena a byl mu vrácen pas, může až do vyhlášení pravomocného rozsudku volně pohybovat po celém světě.

Žena, která s Rathem byla vyfotografována v Kostnici nápadně připomínala spolu s Rathem odsouzenou Kateřinu Kottovou, dříve Pancovou. Ta však v dané době dle vlastního vyjádření pracovala na ambulanci, takže o ní jít nemohlo.

Co však bylo důvodem jeho návštěvy města na hranici Švýcarska ví nejspíš jen on sám.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:26 úterý 1. března 2016. Anketa je uzavřena.

  • 15
  • 14
  • 10
  • 10
  • 9
  • 6