Středa 1. května 2024, Svátek práce

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Krejčířova vila se opět blýská: Bagry odjely, sídlo ale zeje prázdnotou. Možná i ze strachu

    Vila uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře opět začíná vypadat jako v dobách jeho největší slávy. | foto: Expres.cz

    Opulentní luxus, garáž pro desítky aut, vlastní lázně, kaskádovitá zahrada s červeným kobercem... Vila uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře byla svého času centrem zákulisního dění, večírků boháčů i celebrit, ale také plánování nejrůznějších podvodů. Ostatně právě kvůli jednomu takovému přesně před osmnácti lety policisté v Krejčířově vile zasahovali. Když podnikatel utekl, honosný komplex v Černošicích zel prázdnotou, než se ho ujala jistá Petra Kučerová. Teď vila dostala nový lesk, jenže život se do ní zatím nevrací.

    Luxusní vila, jejíž podstatnou část nechal Radovan Krejčíř vyhloubit do skály, byla svého času odhadována na 400 milionů korun. Jenže když z ní slavný byznysmen přesně před osmnácti lety uprchl, začala chátrat.

    Dlouhá léta se po stěnách rozlézala plíseň, dovnitř se vloupávali nezvaní návštěvníci, vše vyvrcholilo požárem střechy v roce 2019.

    Vila se několikrát dražila, coby chátrající ruinu ji ale nikdo nechtěl. Její cena tak ze skoro půl miliardy postupně klesla až na něco málo přes dvacet milionů korun.

    Když už to vypadalo, že se nikdy neprodá, vložili se do aukce zničehonic dva zájemci. Úspěšnější byla jistá Petra Kučerová z rodiny, která se renovacemi a následným prodejem nemovitostí živí.

    „Nemovitost, zejména pozemek, nás oslovila hlavně z důvodu ceny, jejíž výhodnost převážila obavy spojené s historií celého objektu,“ řekla tehdy Kučerová pro MF DNES. Jenže aby se podnikatelka nakonec nedivila, jak těžké ony obavy spojené s historií objektu ve skutečnosti jsou.

    Takto nyní vypadá slavná černošická vila Radovana Krejčíře.

    Renovace vily, zdá se, finišují. Expres.cz se byl na Krejčířovu černošickou vilu podívat, a zatímco ještě loni byla obehnána lešením a probíhaly zde intenzivní opravy, tentokrát už se zase leskne.

    Nová majitelka si dala práci s omítkou hlavního domu i s vyhořelou střechou. Taktéž nechala prosekat divoce rostoucí zeleň, takže k světu začíná vypadat i slavná kaskádovitá zahrada. Nový plášť dostala i spodní zeď, vrata od garáže či hlavní vchod jsou sice k výměně, alespoň z nich však zmizely nejrůznější čmáranice.

    Takto nyní vypadá slavná černošická vila Radovana Krejčíře.

    Jak přesně vila vypadá zevnitř, je otázkou. Život se ale do ní prozatím nevrací. Přestože Krejčířovu menší černošickou vilu už rodina Kučerových stihla opravit a prodat s několikamilionovým ziskem.

    Zmiňované obavy z historie objektu jsou totiž pořád živé a reálné. Ani ne tak proto, že se vily dlouho nechtěla vzdát Krejčířova manželka Kateřina, která se snažila aukci objektu soudně napadnout, ale hlavně proto, že se v posledních měsících čím dál více mluví o možném návratu uprchlého podnikatele.

    Radovan Krejčíř v roce 2019 zpětně získal české občanství, o vydání do Česka má usilovat a jeho někdejší kolegové z podsvětí se podle informací serveru Neovlivní.cz už na jeho návrat chystají, dokonce měli vybrat peníze.

    A stejně jako podsvětí se na Krejčířův návrat připravuje i druhá strana. Detektiv Karel Tichý, který jeho případ vyšetřoval, vyjádřil v pořadu Interview ČT24 obavy z pomsty, po níž nejznámější český gangster prahne. On sám by podle svých slov byl dnes již mrtvý, kdyby Krejčíř nebyl donucen ze země utéct.

    „O tom jsem přesvědčen. Krejčíř je geniální zločinec, ale zároveň psychopat. Nemá žádnou úctu k životu, uznával jen sliby a krev své krve,“ řekl Tichý.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 středa 25. října 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      28
    • Tvl
      12
    • Trapas
      10
    • Cože
      8
    • Haha
      6
    • Sladký
      3