Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Koukalová & Konečný: Kvóty rovnosti zavádí muž, co má pod sebou devět žen

    My vám ty pozice zařídíme! | foto: Profimedia.cz

    Možná je to nefér, ale my jsme se rozhodli demonstrovat rovnost mužů a žen na jednom úředníkovi, který je v docela důležité funkci a má dohlížet na nás ostatní. Jmenuje se Radan Šafařík, je to nikým nevolený úředník a pracuje pod ním devět žen, dokonce jedna s více tituly. Už to taky začínáte vnímat?

    Jestli to nevíte, existuje Odbor rovnosti žen a mužů na Úřadu vlády. Je to samozřejmě dotovaný program částečně „grantem z Norska“, takže tu máme staré dobré norské fondy, které je třeba jakkoliv vyčerpat. Horší zpráva je, že evidentně se zatím tyhle pekelné fondy způsobující ohýbání společnosti zdají nekonečné a vzniká pod nimi spousta super věcí jako například nálepky Hate Free zóna na dveřích Ministerstva spravedlnosti.

    Šafařík pracuje na Úřadu vlády od roku 2017, kam přišel po studiu na brněnské Masarykově univerzitě, a začal kariéru na poli rovnosti žen a mužů. Zřejmě měl nějakou ambici a ta se naplnila tím, že nakonec dělá ředitele oddělení, kde má pod sebou devět podřízených žen, kdy jedna má dokonce vyšší vzdělání než on, a přesto mu dělá vrchní sekretářku.

    Abychom tuhle jízlivost vysvětlili, celá iniciativa se zabývá tím, proč ženy ve stejném počtu jako muži nerozhodují ve firmách a v politice, tedy že na ně musí být kvóty. A kde lépe začít než jít příkladem?

    Odbor rovnosti žen a mužů.

    Jedním z argumentů, kterým se rovnost žen a mužů zaštiťuje, je ten, že ženy berou méně peněz, i když mají stejné nebo lepší vzdělaní. Ve světě skutečně rovných příležitostí by tedy plat ředitele Odboru rovnosti žen a mužů s titulem Mgr. měl být stejný jako plat jeho vedoucí sekretariátu Petry Kalenské s tituly Mgr., Ph.D. a LL.M., kdy oba dostávají ke svému platu příplatky za vedení a její osobní ohodnocení je závislé na něm. Tabulkový plat ředitele je vyšší než vedoucího, takže se spíše nabízí otázka z klasického českého filmu: Když ona má lepší vzdělání, máte oba v součtu stejnou výplatu? A mohli bychom ji vidět?

    Dámy, my vám ty funkce rozdáme!

    Představme si teď, jak by tento svět, o nějž se snaží „rovnači“ žen a mužů za mohutné a bezedné podpory norských fondů, vypadal. Dostanete svoje oddělení, které nějak budujete, přijímáte lidi podle svého rozhodnutí nejschopnější na dané pozice, a najednou někdo přijde a řekne vám, že rozložení sil není padesát na padesát (můžete mít dokonce více mužů než žen!), takže někdo musí odejít na nižší pozici, což může být celkem znatelný finanční propad, a vy přijdete o schopné lidi. Nebo jste Radan Šafařík, který chce zavádět povinné kvóty a jemuž jednou někdo řekne: Dělal jste to pár let a je to super, děkujeme, ale teď makejte dělat sekretářku tady Petře.

    Zastánci kvótové politiky vám neustále dokola říkají, že vše je jen ve fázi projektu, neustále se dělají nějaké analýzy a stále dokola se otevírá diskuze, ale tohle už stálo mnoho milionů korun. Analýzám ani nikdo doopravdy nerozumí, Odbor rovnosti žen a mužů chodí se svými analýzami po ministerstvech, kde mají jednání. Když se pak zeptáme těch lidí, o čem to jednání bylo, naše kamarádky, ženské vedoucí oddělení, pod něž spadá i gender, nám řeknou, že nemají ani páru a nejraději by se celé agendy rovnosti a genderu zbavily, protože jim překáží v jejich normální práci.

    Točí se videa a spoty, které mají ženy inspirovat k práci a kariéře, ale kvóta je holt kvóta a Radan Šafařík říká, že by rád omezil svobodu politickým stranám, aby tam bylo stejné zastoupení, ale jak kdo rozhodne, která strana bude mít jakou ženu, již je třeba volit?

    „Bez zavedení kvót na kandidátní listiny nedosáhneme toho, abychom měli v dohledné době výrazně vyšší zastoupení žen v politice. Navrhli jsme tedy opatření spočívající v novele volebních zákonů... Ministerstvo vnitra s tím ale nesouhlasí a stále se pokouší hledat jiné, nelegislativní cesty. Bohužel, nejenom naše zkušenost, ale i zkušenost odjinud ukazuje, že bez legislativních opatření změna nestane,“ prohlásil Šafařík v rozhovoru pro Deník N.

    Muž ve funki bude ženám zařizovat funkce.

    Nejen to, v plánu ředitele Odboru rovnosti žen a mužů je zavést kvóty pro ženy i ve vedení firem, nápad, jejž ostře, velmi, velmi, velmi ostře kritizovala v Německu kancléřka Merkelová, která stojí v čele země i bez kvót a bez ředitelů Odboru rovnosti žen a mužů, jemuž dělá sekretářku žena.

    Zeptal se ředitel Odboru pro rovnost žen a mužů někdy těch žen, jestli opravdu chtějí jít (povinně) do politiky či do vedení firem? My si nepamatujeme, že by u nás někdo zvonil a ptal se na ženský názor. Katastrofální na tom je, že nám ženám tady chce zavádět kvóty muž, jako bychom byly všechny do jedné chudinky, které si neumí nic samy vyřešit, nikam se samy dostat a nic si samy vybojovat, proto nás teď přišel ředitel Šafařík zachránit. Má ten člověk vůbec ponětí, jak ponižující je fakt, že bude násilím strkat ženy do pozic, aby k nim pak neměl nikdo respekt, když se o svou funkci a pozici nezasloužily samy, ale kvůli nějakým kvótám?

    A chcete vědět ještě jednu věc?

    Občas my ženy taky jednoduše nemáme náladu na vedení firem nebo politiku, protože je to zkrátka, promiňte nám to slovo, „voser“.

    Čím jste výše, tím větší na vás leží odpovědnost za majetek, za lidi a za dobré jméno, a ne každý to psychicky zvládá. Před pár dny jsme tu měli článek o Olze Richterové, nové star za Pirátskou stranu, která míří vysoko, s tím se taky stupňují na její osobu urážky a útoky, až to Olga nevydržela a rozplakala se u soudu.

    Máme schopné a úspěšné kamarádky, které pracují ve vedení firem i státní správy (samy od sebe a bez kvót ředitele pro rovnost, protože byly schopné a rozhodly se vlastním mozkem pro vysokou kariéru). Není ale setkání, aby si aspoň trochu nepostěžovaly na to, jak moc dobře se mají jejich podřízení, sice s menším platem, ale zase se svobodou dělat si, co chtějí, a hlavně bez nutnosti rozhodování, zodpovídání a uplatnění zákona „padajícího hovna“, kdy to první a nejtěžší dopadne vždy na ty, kdo jsou nejvýše.

    Proč toho nenechají? nabízí se otázka. Peníze, jak jinak. Taky osobní ambice, snaha zatnout zuby a vydržet to, dokázat si něco sama sobě i okolí, láska k povolání… Ale to ať si každá žena rozhodne sama, protože tu volbu má. Česká republika je moderní společnost s mnoha výsadami a jednou z těch automatických je, že žena se může sama svobodně rozhodnout, zda stojí o vysokou a náročnou hru, nebo jí bude stačit dělat vedoucí sekretářku se třemi tituly.

    Starejte se o mámy a buďte féroví, na to kvóta není

    Tyto projekty sociálního inženýrství, které odkazují na Skandinávii a jíž jsme dlužni, protože nám tečou peníze z norských fondů, začnou ve finále odkazovat na mizivé procento mužů na rodičovské dovolené, kdy je s dětmi automaticky doma žena a nemá tak šanci dělat kariéru. A když pak začne, je hendikepována právě v rozdílnosti platu.

    Samozřejmě problém rodičovství je v tom, že u nás je volitelná délka mateřské dovolené, která je motivovaná penězi. Všichni to známe, oblíbená česká cesta je, že si žena zvolí střední cestu dvou let a návazně poté přijde další dítě, kdy nakonec může být matka doma i osm let. Západnější model zkrácení mateřské na půl roku, tedy základní doby kojení a zotavení po porodu, a pak šupky hupky zpátky povinně do práce, to tady moc nefunguje. Druhý problém je v tom, že ženy, které do té práce chtějí nebo by tak rychle měly jít, nemají kam dát svoje batolata. Dětské skupiny a jakési jesle pořádně fungují spíše ve státní správě a stát sám o sobě se je poslední dobou snaží aktivně dotovat i u soukromých firem, jež to zatím nemají zrovna na programu dne. Jejich hlavní prioritou by měla být právě pomoc těmto matkám, a to zejména matkám samoživitelkám, aby se mohly vrátit do práce co nejdříve, nikoliv zřizování kvótových pozic na základě rozhodnutí ředitele Odboru pro rovnost žen a mužů.

    Nicméně největší rovnost sama o sobě, a to i bez odboru Úřadu vlády, je v tom, že si to lidé rozhodnou sami za sebe, kdo z rodiny půjde do práce a kdo zůstane doma a jak dlouho. Náš stát vám umožňuje cokoliv, být doma x let, když chcete, vletět do pracovní pozice klidně ihned, být podřízená, být nadřízená, studovat, co je vám libo, a dělat kariéru, v čem chcete.

    Je to jen na vás a to je úplně nejlepší věc a výsada na světě.

    Odbor rovnosti žen a mužů při Úřadu vlády ČR má prý na 400 kroků, jimiž se má zařídit, aby se šance žen a mužů srovnaly, ale my jsme je nemohli nikde najít. Hledali jsme zejména to, jak se stane, že se ženám a mužům srovnají platy a posléze důchody, ale nějak tušíme, že srovnání platů je vždy na férovosti zaměstnavatele a důchody jsou pak zase otázka ministerstva. Zatím ve veřejném prostoru kolují nějaké prázdné fráze, powerpointové prezentace a z daní placení úředníci, kteří vytvářejí analýzy a s nimi zatěžují další námi placené úředníky.

    Až skončí ty na povinné ženy, o čem budou ty další? Jistě se brzy najde kromě „nesamostatných“ dam i nová znevýhodněná skupina, jako když se například zjistí, že je málo Brňanů ve vedení pražských firem a úřadů.

    Fotogalerie

    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...