Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Rýpali do princezen, teď jim vyklidí kancelář. Harryho s Meghan mají nahradit tyhle sympaťačky

    Když dva odejdou, jiní dva musí přijít. Podle britského historika podílejícího se na populárním seriálu The Crown (Koruna) Roberta Laceyho dojde v královské rodině již brzy k zaplnění prázdných míst po sussexských utečencích. Nahradit by je mohly královniny oblíbené vnučky, princezny Beatrice (31) a Eugenie (29), do kterých Harry s Meghan rýpali ve svém pátečním prohlášení.

    Zřejmě si malovali, jak svým sebevědomým odchodem získají na popularitě. Nakonec jsou Harry s Meghan pro smích a lidé tleskají královně, jak se s nimi vypořádala.

    Počátkem dubna je na programu definitivní odchod páru ze Sussexu z královské rodiny. Pak konec. Že by po nich zůstalo prázdné místo, to se ale nestane.

    Podle uznávaného královského historika Roberta Laceyho, který spolupracuje se společností Netflix na mimořádně populárním seriálu The Crown (Koruna), dojde v blízké budoucnosti k oznámení jmen, která Harryho a Meghan nahradí.

    A ta jména jsou naprosto namístě a zcela očekávána. Půjde o princezny Beatrice a Eugenii, do nichž se Meghan s Harrym v pátek nepřímo opřeli s tím, že není fér, když ony mohou jako členky rodiny pracovat, zatímco oni ne.

    Princezny Beatrice a Eugenie

    „Je téměř jasné, že důsledkem odchodu Harryho a Meghan vystoupí Beatrice a Eugenie do popředí, pokud tedy budou ony samy chtít. Když dva odejdou, dva musí přijít, a jimi by měly být právě Beatrice a Eugenie. Jsem si jistý, že teď dostanou více prostoru a budou vřele přivítány,“ řekl Lacey nedávno magazínu Hello!

    Kdo vlastně jsou nepříliš veřejně angažované princezny, na které se nyní upíná nezvykle velká pozornost?

    Princ Andrew, vévodkyně Sarah a jejich dcery Beatrice a Eugenie z Yorku

    Jde o dcery prince Andrewa, vévody z Yorku, který v nedávné době ustoupil z veřejného života kvůli skandálu spojenému s usvědčeným pedofilem Jeffreym Epsteinem. Jejich matkou je Andrewova bývalá manželka, Sarah, vévodkyně z Yorku. 

    Jsou tedy vnučkami, a to prý oblíbenými, královny Alžběty a sestřenicemi odpadlíka Harryho. 

    Obě jsou členkami královské rodiny, užívají titulu Její královská Výsost, zároveň ale pracují, a to na plný úvazek. Beatrice je viceprezidentkou partnerských vztahů a strategie v americké softwarové společnosti Afinity, takže cestuje mezi New Yorkem a Londýnem, Eugenie je pro změnu ředitelkou londýnské galerie Hauser & Wirth.

    Obě dvě nevyužívají ochranku složenou z členů Scotland Yardu, ta je chrání pouze během událostí pořádaných královnou. Nejsou ani placeny z vládního fondu určeného k financování královské rodiny. Finančně je podporuje jejich otec, princ Andrew.

    Jak Beatrice, tak i Eugenie se přesto některým královským povinnostem věnují a angažují se také v charitativní činnosti.

    Meghan jí ukradla svatbu

    Není to poprvé, co se o princezně Eugenii a vévodkyni Meghan mluví v souvislosti s ne zrovna vřelým vztahem. 

    Když si princezna v říjnu roku 2018 brala Jacka Brooksbanka, obchodníka s vínem a ambasadora společnosti na výrobu tequily Casamigos, kterou spoluzakládal George Clooney, právě na svatbě Meghan oznámila královně, že je těhotná.

    Logicky tím tak v okruhu nejbližší rodiny vzala Eugenii slávu. 

    Princezna Eugenie s otcem Andrewem

    Princezna ostatně nikdy neměla na růžích ustláno. Jako malá trpěla skoliózou, tedy zakřivením páteře, a britský tisk se s ní vůbec nemazal. Často musela slýchat poznámky na svůj vzhled.

    Zda královna představí obě princezny jako nástupkyně oficiální cestou, nebo jejich výraznější role vyplyne časem, ukáže čas. Harry s Meghan „firmu“ opustí oficiálně 1. dubna letošního roku.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 20:04 středa 24. června 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      175
    • Trapas
      43
    • Haha
      38
    • Cože
      34
    • Tvl
      33
    • Sladký
      29
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...